Un ostatic român, ucis în Algeria. Alţi trei români au fost salvaţi din mâinile teroriştilor

Ultima actualizare:

UPDATE: Premierul român Victor Ponta a confirmat moartea cetăţeanului român. Românul a fost împuşcat în timp ce încerca să evadeze. "Vreau să exprim în numele meu, al Guvernului, condoleanţe familiei pentru decesul celui pierit în condiţii tragice", a spus Victor Ponta.

Premierul a spus că va sprijini familia cetăţeanului român mort pentru repatrierea trupului acestuia. "Nu mi-aş fi iertat dacă familia ar fi aflat din presă. Vreau să-mi exprim compasiunea şi faţă de celelalte victime, de alte naţionalităţi".

Premierul român a mai precizat că şi un alt român luat ostatic în Algeria a fost eliberat, aflându-se în prezent în custodia armatei algeriene. Este vorba despre al patrulea cetăţean român care scapă cu viaţă din atacul din Algeria pus la cale de o grupare apropiată reţelei teroriste Al Qaida.

Potrivit România TV, nu se ştie dacă cetăţeanul român, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost ucis de terorişti sau a murit în urma atacului autorităţilor algeriene.

Autorităţile române încearcă să dea de familia românului şi să afle dacă în complexul petrolier, unde au fost luaţi 41 de ostatici, se mai găseau şi alţi cetăţeni români.

Vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că trei români au fost salvaţi din mâinile teroriştilor din Algeria, unul aflându-se la Ambasadă, în timp ce ceilalţi doi se aflau în custodia armatei algeriene.

 În asaltul final pe care forţele speciale algeriene l-au dat vineri împotriva teroriştilor au fost ucişi 7 ostatici străini. Se crede că ostaticii au fost ucişi ca represalii. În cadrul operaţiunii au fost împuşcaţi 11 terorişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net