Un nou termen pentru metroul din Drumul Taberei. Anunțul ministrului Transporturilor

Ultima actualizare:

    Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vrea ca metroul să circule în Drumul Taberei, în iunie
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vrea ca metroul să circule în Drumul Taberei, în iunie

Metroul din cartierul Drumul Taberei este așteptat de bucureșteni ca pâinea caldă. Cei care locuiesc în zonă vor ajunge mai repede la serviciu și vor scăpa de șantierul deschis în urmă cu opt ani. Majoritatea stațiilor sunt gata și se așteaptă automatizarea căilor de rulare.

”În trei ani metroul tău va trece pe aici”. Asta scria pe ditamai bannerele agățate în tot cartierul Drumul Taberei, din Capitală. Se întâmpla în 2011, iar în 2014 urma ca trenurile să fie puse deja în funcțiune.

Au trecut nu trei ani, ci opt ani de atunci și încă se lucreză la Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei.

Majoritatea stațiilor de la metroul Drumul Taberei sunt gata
Majoritatea stațiilor de la metroul Drumul Taberei sunt gata

Se fac finisaje la patru stații, care sunt întârziate pentru că s-au făcut devieri, printre ele Parc Drumul Taberei și Academia Militară. În plus, se lucrează la automatizarea căilor de rulare. Atunci când va fi gata, trenul poate fi pus pe şine și vor începe testele.

”Metroul din Drumul Taberei, un obiectiv foarte important”

”Cu privire la metroul din Drumul Taberei vă spun încă o dată că este un obiectiv foarte important care trebuie realizat atât pentru bucureșteni, cât și pentru toți cei care tranzitează Capitala și folosesc acest mijloc de transport. Vreau ca termenele pe care vi le-ați asumat să le respectați. Este o chestiune de respect și încredere reciprocă și, atât timp cât statul este partener onest și plătește la zi, așa și dumneavoastră trebuie să vă respectați ceea ce v-ați asumat prin contract, sau mai bine zis prin multitudinea de acte adiționale la contract. Știu că este un obiectiv mult întârziat, iar ultimul termen pe care mi l-ați transmis trebuie să fie termenul final. Nu mai accept nici un alt termen sau altă scuză, în afară de iunie 2020”, le-a spus ministrulul Transporturilor, Lucian Bode, celor implicați în proiect.

Promisiunile mincinoase legate de metroul din Drumul Taberei

Din 2015 și până în prezent, au tot curs promisiunile autorităților cu privire la finalizarea metroului din Drumul Taberei. Astfel că an de an au fost avansate termene. Vi le amintim doar pe cele din 2019:

  • Pe 20 septembrie 2018, ministrul Transporturilor Lucian Şova susţinea că în martie 2019 se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5.
  • Pe 15 iunie 2019, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, spunea că îşi va deschide un birou în proximitatea şantierului Magistralei 5, pentru a se asigura că lucrările vor fi gata în decembrie 2019.
  • Pe 2 iulie 2019, ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis că pe Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, se va circula în luna decembrie a acestui an.
  • Pe 13 septembrie 2019, Gabriela Firea promitea şi ea că Magistrala 5 va fi gata până la sfârşitul anului.

M5 va avea zece stații  și, odată cu inaugurarea ei, reţeaua de metrou bucureşteană va ajunge la 78 de kilometri şi 63 de staţii.

Magistrala 6, în atenția ministrului Transporturilor

La discuții, actualul șef de la Transporturi a adus în atenție și Magistrala 6 1 Mai-Otopeni.

”Pe lângă linia de cale ferată ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, Magistrala M6 va fi un obiectiv foarte important de mobilitate pentru toți cei care vor dori să ajungă mai repede la principalul aeroport al țării. De aceea vă cer să promovați cu celeritate toate procedurile aferente acestui obiectiv și să rezolvați urgent toate problemele care au trenat până acum”, a transmis ministrul Lucian Bode.

Pentru M6 licitațiile au fost începute în vara anului trecut, iar lucrarea ar trebui să fie gata în 2023.

Muncitorii lucrează acum la automatizarea căii de rulare a metroului din Drumul Taberei
Muncitorii lucrează acum la automatizarea căii de rulare a metroului din Drumul Taberei

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/metroul-din-drumul-taberei-nu-va-fi-gata-nici-anul-acesta

https://www.click.ro/news/bucuresti/peste-un-circulam-cu-metroul-drumul-taberei-uite-cum-arata-statiile

https://www.click.ro/news/bucuresti/metroul-din-drumul-taberei-gata-iunie

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net