Un nou scandal pentru Traian Băsescu! Ginerele preşedintelui, urmărit penal

Ultima actualizare:
Ioana Băsescu şi Radu Pricop
Ioana Băsescu şi Radu Pricop

Familia lui Traian Băsescu este urmărită de ghinioane în ultima vreme. După ce fratele preşedintelui a fost acuzat de luare de mită, ginerele lui Băsescu este urmărit penal.

Avocatul Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri, conform Romaniatv.net.

Parchetul de pe lângă ICCJ a început, la data de 11 aprilie 2014, urmărirea penală IN REM, în dosarul restituirii unor terenuri.

De asemenea, la data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop.

Conform sursei citate, infracţiunile săvârşite sunt de fals şi înşelăciune într-un dosar privind restituirea unor terenuri.


    Ioana Băsescu şi Radu Pricopfoto: Ziuanews.ro
Ioana Băsescu şi Radu Pricopfoto: Ziuanews.ro

Este vorba despre terenul familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă și pentru care avocatul Radu Pricop a primit despăgubiri de 10 milioane de euro de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, scrie sursazilei.ro.

Din 2007, urmaşa Brătienilor s-au luptat în instanţă pentru recuperarea averii. În 2011 însă, a cesionat dreptul asupra terenului lui Radu Petru Pricop, soţul Ioanei Băsescu şi unui om de afaceri argeşean. Iar aceştia au reuşit în numai un an să câştige toate procesele cu statul şi să primească dreptul la despăgubiri de 10 milioane de euro.

Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească. Procesul de retrocedare în bani a început pe vremea Crinuţei Dumitrean, controversat şef la ANRP şi apropiată a democrat-liberalului Ioan Oltean şi s-a încheiat când la conducere era Dorina Danielescu, numită de Emil Boc.

Pe terenurile pentru care iubitul Ioanei Băsescu a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.

Deşi de obicei astfel de procese sunt de durată, cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, deţinută de soţul Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PDL. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. Mai mult, la recursul de la Înalta Curte totul s-a rezolvat într-un singur teren.

Ioana Băsescu şi Radu Pricop s-au cununat civil la începutul lunii iunie, în mare secret, la Azuga. La nuntă au luat parte doar părinţii mirilor şi naşii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net