Un nou protest în Capitală! Mii de oameni s-au strâns în Piața Victoriei

Ultima actualizare:

    Un nou protest în Piața Victoriei! S-au strâns peste 8.000 de oameni Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Un nou protest în Piața Victoriei! S-au strâns peste 8.000 de oameni Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Mii de oameni s-au strâns și în această seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a-și arăta nemulțumirea față de conducerea PSD și de liderul partidului, Liviu Dragnea. Protestele se țin lanț în toată țara, cetățenii adunându-se și pe străzile din alte mari orașe ale României.

UPDATE: Peste 10.000 de oameni, printre care şi filosoful Mihai Şora, protestează în Piaţa Victoriei. La ora 21.00, oamenii au cântat imnul național, în timp ce au aprins lanternele telefoanelor mobile, potrivit News.ro. La fața locului au fost au fost împărţiţi fluturaşi în care sunt explicate modificările făcute asupra codurilor penale. Momentan, traficul rutier este închis pe strada Buzeşti sensul spre Victoriei, breteaua Iancu de Hunedoara sensul de intrare în Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor sensul spre Piaţa Victoriei, Şoseaua Kiseleff de la Str. Arhitect Ion Mincu sens spre Piaţa Victoriei.

Un nou protest are loc duminică seară, 24 iunie, în Capitală, dar și în alte orașe ale țării. Evenimentul a fost anunțat inițial prin intermediul unei pagini de Facebook, care se numea „Cod roşu de OUG”. Deși pe rețeaua de socializare s-au arătat interesate în jur de 5.000 de persoane, în Piața Victoriei s-au strâns mult mai mulți oameni. La o ultimă verificare au fost estimați circa 8.000 de protestatari, care se află în prezent în fața Guvernului, conform Digi 24. Mii de cetățeni au ieșit în stradă și în alte orașe ale țării. Sunt circa 3.000 la Timișoara, la Brașov-1.500, la Cluj-Napoca-3.000, la Sibiu-7.000. De asemenea, la Iași au ieșit în stradă 2.000 de oameni, la Oradea și Craiova, câte 300. 

În Capitală circulația este parțial închisă, protestatarii blocând accesul mașinilor pe partea cu muzeul Antipa. Aceștia scandează lozinci împotriva celor de la PSD, împotriva lui Liviu Dragnea și împotriva Guvernului. Oamenii strigă „Demisia”, „Anticipate”, „Hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! După 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, au scris organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net