Un nou incendiu de vegetație la Periș. Arde fosta fermă de porci. Locuitorii, averizați prin RO-ALERT

incendiu-peris.jpg

Incendiu de vegetație la Periș
Flăcările mistuie resturile și dejecțiile de la fosta fermă de porci
Sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului
Citeste tot despre: 

Un nou incendiu de vegetație la Periș, în zona fostei ferme de porci, a fost anunțat, luni, prin RoAlert. Pompierii intervin cu 10 autospeciale, iar mirosul degajat în zonă este unul înțepător, care îi ține pe oameni în case. Norul de fum, potrivit estimărilor meteorologoice, se deplasează pe direcția nord-nord-est-sud-vest.

Zece autospeciale de stingere au intervenit luni dimineaţă, la un nou incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea Periş, unde ard 10 hectare de teren, la batalurile fostei ferme de porci, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Incendiu de vegetație la Periș. Avertizare RO-ALERT

Autoritățile au transmis şi mesaj prin RO-ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni. Mesajul atenționează că fumul este periculos și îndeamnă ca zona sa fie ocolită: "Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment".

Estimare ANM: cum se deplasează norul toxic

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș. Astfel, potrivit informațiilor meteorologice, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă. „La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10...15 km/h.”, transmite Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Peste zi, circulația aerului va fi în general slabî, iar vântul la rafală nu va depăși 30 km/h.

Un incendiu de vegetație la Periș a avut loc și în aprilie

Incendiul de vegetație de la Periș nu este primul care a izbucnit în acest an. La începutul lunii aprilie au luat foc zeci de mii de metri pătrați de teren agricol, iar din cauza vântului fumul a dat atunci peste cap senzorii rețelelor independente de monitorizare a calității aerului din București. Focul a cuprins inclusiv batalurile fostei ferme de porci, iar arderea resturilor și a dejecțiilor a generat atunci un miros înțepător, foarte greu de suportat, chiar dacă, spunea Costel alexe, Ministrul Mediului, fumul nu a fost toxic.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1