Un nou episod în scandalul condamnării omului de afaceri Dragoș Săvulescu. Avocații au făcut recurs la decizia instanței

Ultima actualizare:

    Dragoș Săvulescu a convins justiția italiană că este o victimă a statului român
Dragoș Săvulescu a convins justiția italiană că este o victimă a statului român

După ce a declarat că nu recunoaște justiția coruptă din România, acum Dragoș Săvulescu, celebrul afacerist, condamnat în dosarul retrocedărilor din Constanța și din Mamaia, s-a răzgândit. Avocații acestuia au făcut recurs la decizia de condamnare la închisoare cu executare primită, adică 5 ani și șase luni. Contestația vizează executarea pedepsei, a fost depusă la Curtea de Apel București, iar instanța se va pronunța pe 12 decembrie.

Potrivit replicaonline.to, omul de afaceri Dragoș Săvulescu este singurul condamnat din celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța și Mamaia care nu este în spatele gratiilor. Ceilalți își execută pedepsele pronunțate de Curtea Supremă a României în februarie 2019. Dragoș Săvulescu a fugit din țară și trăiește în Italia, mai précis în Sardinia, alături de soția lui, Angela Martini, fosta Miss Albania 2010. Săvulescu a obținut rezidență italiană, a fost arestat apoi eliberat de o instanță din Napoli iar pedeapsa i-a fost redusă. Tocmai din Italia, prin avocați, Dragoș Săvulescu face eforturi pentru a scăpa de executarea pedepsei. Acesta a depus, prin apărător, o contestație la executare, la Curtea de Apel București. Pe 12 decembrie, magistrații vor lua o decizie.

Dragoș Săvulescu a fost condamnat într-un dosar în care Cristi Borcea a executat pedeapsa

Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia. În cazul lui Săvulescu, procurorii DNA au stabilit că acesta, împreună cu alți inculpați printre care omul de afaceri Cristian Borcea au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 milioane de euro. Cum a fost posibil? Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Săvulescu și încă un inculpat au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici, printre aceștia numărându-se omul de afaceri și fost președinte la FC Dinamo București, Cristi Borcea.

Citiți și

Dragoş Săvulescu a fost eliberat de poliţia din Napoli

Fostul acţionar dinamovist Dragoş Săvulescu, în război cu piţipoancele!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net