Un nou caz Matteo Politti. Svetlana Serghei se pretindea medic şi făcea proceduri de microchirurgie estetică fără drept

Ultima actualizare:

    Falsul medic efectua intervenții de chirurgie plastică
Falsul medic efectua intervenții de chirurgie plastică

Un nou caz Matteo Politti investigat de Poliția Română. O femeie, care pretindea că este medic executa proceduri de microchirurgie estetică fără a avea acest drept. Ea este cercetată de poliţişti sub acuzaţiile de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Poliţiştii au efectuat joi, 3 decembrie, trei percheziţii în Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activitati. Ancheta este derulată de Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Surse aproapiate anchetei au declarat pentru click.ro că este vorba Svetlana Serghei care are o clinică numită „Russian Lips by Dr.Lana”.

Comunicatul Poliției Capitalei

“În fapt, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive în domeniul estetic. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spaţii de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică”, se arată în comunicatul remis presei. Persoanele urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei.

De asemenea, vor fi audiate mai multe persoane care ar fi fost induse în eroare şi astfel au solicitat şi au fost supuse unor intervenţii de acest tip, a precizat sursa citată. 

Matteo Politti a operat aproape un an până s-a descoperit că nu avea studii în domeniu
Matteo Politti a operat aproape un an până s-a descoperit că nu avea studii în domeniu

Matteo Politti, cel mai cunoscut caz de practicare a medicinei fără drept în România

Cazul cercetat acum de Poliția Capitalei pare identic cu cel al falsului medic italian Matteo Politti, care a fost prins în 2018 profesând ilegal ca medic estetician în România. Acesta a fost trimis în judecată pe 20 ianuarie 2020 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit procurorilor citați de digi24.ro, italianul a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. În rechizitoriul procurorilor se notează că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul București. Pentru intervențiile-operații ilegale, falsul medic a primit de la victime sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro. Politti mai este acuzat că a păcălit doi medici să-i plătească 13.896 de lei drept chirie pentru utilizarea unor spații care nu erau ale lui.

Cum a ajuns Matteo Politti doctor în România fără studii

 În martie 2018, Matteo Politti a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Procurorii au stabilit că Politti a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.

Citiți și

Falsul medic Matteo Politi, pus în libertate. Decizia magistraţilor e definitivă

Declarația halucinantă a chirurgului fals: «Sunt născut pentru a fi medic»

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net