Un microbuz cu 19 elevi, implicat într-un accident în Suceava. Care este starea victimelor

microbuz-accident.jpeg

microbuz rasturnat pe sosea
În microbuzul școlar implicat în accident se aflau 19 elevi
foto: ISU Suceava

Un accident în care au fost implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme s-a produs, miercuri după-amiază, în zona localităţii Arbore din judeţul Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în total, în accident au fost implicate 26 de persoane, dintre care 19 elevi.

"Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical şi în primă fază au fost transportate 15 persoane, iar altele opt sunt deja pe drum spre Unitate de Primire Urgenţe Suceava, bilanţul final însumând 23 de răniţi. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conştiente şi cooperante", a afirmat Alin Găleată.

Cum s-a produs accidentul

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Suceava au declarat că din verificările făcute de poliţişti a reieşit că un tânăr în vârstă de 21 de ani, din oraşul Cajvana, care rula în spatele unui alt autovehicul, nu a păstrat distanţa regulamentară şi a acroşat uşor acel vehicul. Ulterior, el a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz de transport şcolar în care se aflau 19 elevi ai unui liceu din localitatea Cajvana, aceştia având vârste între 15 şi 19 ani.

Conform sursei citate, elevii nu au răni grave, leziuni mai serioase având persoanele aflate în autoturismul care a pătruns pe contrasens.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

De asemenea, la locul accidentului au fost chemaţi şi reprezentaţii Inspectoratul de Stat şi Controlul Traficului Rutier (ISCTR), pentru a verifica legalitatea transportului de persoane în condiţiile în care în documente microbuzul era omologat pentru transportul a maxim 15 elevi, deşi acolo au fost găsiţi 19.

Știrea inițială

În accident au fost implicaţi cinci adulţi şi 19 copii, primele informaţii arătând că şapte persoane ar avea nevoie să fie transportate la spital.

Potrivit ISU Suceava, accidentul a avut loc în zona localităţii Arbore, fiind implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme.

"Sunt 5 adulţi şi 19 copii implicaţi. Toţi sunt conştienţi şi cooperanţi şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical", a transmis ISU Suceava.

  • foto: ISU Suceava
  • foto: ISU Suceava
  • foto: ISU Suceava
  • foto: ISU Suceava
  • foto: ISU Suceava
  • foto: ISU Suceava
  • Maximize

1/6

 

Acolo intervin o autospecială pentru descarcerare, 6 ambulanţe SAJ, 3 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple.

În urma accidentului, s-a activat Planul Rosu de Intervenţie.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1