Petreceri private cu droguri, în lumea bună. Un medic, funcționari și patroni, în atenția DIICOT

Ultima actualizare:

Anchetă! Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ efectuează cercetări pentru trafic şi consum de droguri. Printre cele 32 de persoane vizate se numără un medic ginecolog, patroni, funcţionari publici şi studenţi. Doctorul este singurul plasat sub control judiciar.

Un caz al anchetatorilor a stârnit rumoare în oraşul Piatra Neamţ, după ce primele rezultate ale cercetărilor au fost făcute publice şi au început să apară indicii despre persoanele cercetate pentru trafic şi consum de droguri. Nu este vorba despre tineri anonimi în căutare de senzaţii tari, ci de persoane cu o stare materială bună, care făceau parte dintr-un circuit închis. Acestea se întâlneau în cadru organizat, la petreceri private, într-o locuinţă particulară pusă la dispoziţie pentru consum de stupefiante, arată adevarul.ro.

În acest caz sunt cercetate, deocamdată, nu mai puţin de 32 de persoane. Surse judiciare susţin că vor mai fi surprize în acest dosar, întrucât ancheta vizează un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, mai mulţi patroni din sectorul comerţului cu haine second-hand şi auto, funcţionari publici la diverse instituţii şi studenţi. 

Anchetatorii au confiscat stupefiante în valoare de peste 100.000 de lei
Anchetatorii au confiscat stupefiante în valoare de peste 100.000 de lei

După ce indicii despre petrecerile dintr-o vilă din Piatra Neamţ au ajuns în atenţia DIICOT, săptămâna trecută au fost efectuate percheziţii domiciliare şi auto, iar cele 32 de persoane au fost conduse la audieri. Opt dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea au fost puse sub acuzare pentru introducere în ţară de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de risc, deţinere fără drept de droguri, în vederea consumului propriu, conducerea unui autovehicul sub influenţa drogurilor şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

Coletele cu cannabis veneau din Germania

Unul dintre inculpaţi trimitea coletele cu cannabis, care erau achiziţionate din Germania, către un alt acuzat. Cel de-al doilea le livra altuia, dar principalul beneficiar era singura persoană de sex feminin pusă sub acuzare. Aceasta organiza petrecerile private în vila din Piatra Neamţ. Acolo se întâlneau membrii grupului, iar în „meniu“ figurau şi stupefiante, la 65 de lei gramul. Printre invitaţi se număra şi medicul ginecolog, dar erau petreceri la care chiar el ar fi adus droguri. Petrecerile au început chiar în perioada stării de urgenţă, când astfel de chefuri erau interzise. În urma percheziţiilor au fost confiscate 1,6 kilograme de cannabis, în valoare de 100.000 de lei, 10 dispozitive de mărunţit droguri, 2.200 de lei şi 800 de euro, două cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif şi două pistoale tip airsoft.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net