Un jandarm, salvatorul a şapte suflete din Satu Mare. A mobilizat sute de oameni să reconstruiască o casă arsă

Ultima actualizare:
Jandarm Răzvan Țiplea
Jandarm Răzvan Țiplea

Există minuni! Pentru o familie cu cinci copii din satul Sărătura, rămasă în prag de sărbători fără un acoperiș deasupra capului, minunea se numește Răzvan Țiplea. De profesie jandarm, acesta a reușit în câteva ore a reușit să strângă o sumă considerabilă pentru a reface casa mistuită de flăcări.

La începutul acestei săptămâni (14 decembrie), casa unei familii din Sărătura, județul Satu Mare, a ars din temelii și cele șapte persoane au rămas pe drumuri. Norocul oamenilor greu încercați a fost un prieten de suflet al bărbatului a cărui casă a fost distrusă. Acesta se numește Răzvan Țiplea și este jandarm în Satu Mare. Datorită lui, locuința respective va fi reconstruită din temelii, scrie adevarul.ro.

Sătmărenii și-au vândut bijuterii, concedii și chiar rochii de mireasă

Răzvan Țiplea a făcut un apel în mediul online și imediat au început să curgă donațiile. Sute de oameni au participat la campania umanitară și zeci de mii de lei au fost strânşi în doar câteva ore, iar donaţiile continuă. Mai mult, încă de a doua zi de la nefericitul eveniment, la faţa locului au apărut zeci de voluntari ambiţionaţi să reconstruiască locuința.

Mai mult decât atât, sătmărenii au început să liciteze în număr mare pentru cei cinci copii, iar la licitaţie au fost scoase de la rochii de mireasă, la bijuterii sau chiar concedii de câteva zile.

Mesajul jandarmului 


    Jandarm Răzvan ȚipleaFoto: adevarul.ro
Jandarm Răzvan ȚipleaFoto: adevarul.ro

”De multe ori mi-a făcut plăcere să mă implic în cazuri sociale şi sa ajut cât de multă lume. Acum însă am o durere imensă în suflet. Casa prietenului meu de suflet din Sărătura, Casian, a luat foc. E arsă şi distrusă în proporţie de 90% deci nu se mai poate face nimic cu ea decât demolată şi construit altceva! Copiii au rămas şi fără haine, caiete, acte, tot ce vă puteţi închipui! Suntem înainte de cea mai frumoasă sărbătoare: Crăciunul. Putem face ca cele 5 suflete, 5 copilaşi să zâmbească din nou, să fie fericiţi şi să treacă mai uşor peste această grea încercare. Ştiu că e greu, perioada aceasta nu prieşte nimănui.  Nu vreau sa treacă nimeni prin această nenorocire dar totuşi, uite că lor li s-a întâmplat de data asta. Data viitoare o pot păţi eu, tu sau oricare altul. Dar din dar vom face rai!”, a scris pe o pagină de socializare tânărul.  

De-a lungul timpului, Răzvan s-a făcut remarcat în comunitate prin implicarea sa activă în cazurile sociale. A donat sânge ori de câte ori a fost nevoie şi nu puţini au fost cei care au fost ajutaţi de sau prin intermediul său. 

Citește și:

EXCLUSIV FOTO Cum arată vila lui Columbeanu, după 9 ore în care a ars încontinuu

Vica Blochina strânge bani pentru bona rămasă fără casă! Locuința femeii a ars din temelii

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net