Un inspector de la Serviciul de Metrologie Legală Iași a dat un tun de jumătate de milion de lei. Cum a procedat

bani.jpg

Foto: Arhivă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O angajată a Serviciului Județean de Metrologie Legală Iași a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că a furat din banii instituției. Ieșeanca este vinovatăde delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Inspector la Serviciul Județean de Metrologie Legală (SJML) Iași, Gina Sârbu a băgat în buzunare banii instituției. Prin falsificarea a aproape 200 de facturi fiscale, a adus un prejudiciu de peste jumătate de milion de lei. La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată.

Gina Sârbu este acuzată de delapidare (265 de acte materiale), fals (360 de acte materiale) și uz de fals (360 de acte material). „În perioada 2011-2015, la diferite intervale de timp, inculpata G.S., în calitate de inspector în cadrul SJML Iași, prin falsificarea unui număr de 180 de facturi fiscale încasate în numerar pe bază de chitanțe – în sensul că, pe exemplarele nr. 1 înmânate beneficiarului serviciilor de verificare tehnică / control metrologic / control prin măsurare, a menționat în mod real serviciile prestate, sumele de bani încasate și data prestării serviciilor. Dar, pe exemplarele nr. 2 – înregistrate în contabilitate – și nr. 3 – care rămân atașate la cotor -, a menționat sume mai mici de bani, alte servicii prestate, precum și alte date ale prestării serviciilor și prin falsificarea unui număr de 180 de chitanțe încasate în numerar – în sensul că, pe exemplarele nr. 1 înmânate beneficiarilor serviciilor de verificare tehnică / control metrologic / control prin măsurare, a menționat în mod real sumele de bani încasate și data încasării. Dar, pe exemplarele nr. 2 – înregistrate în contabilitate -, a menționat sume mai mici de bani și alte date”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Iași, conform bzi.ro.

Potrivit anchetatorilor, în acest mod, Gina Sârbu și-a însușit diferența dintre suma de bani încasată și cea predată la casierie, cauzând un prejudiciu de 402.907 lei, produs în decursul mai multor ani.

Oamenii legii au adăugat că ieșeanca Gina Sârbu și-a însușit mai multe sume de bani. Aceasta a luat din gestiune suma de 151.359 de lei, reprezentând sume de bani încasate pe bază de facturi fiscale și chitanțe care nu au fost depuse în contabilitate.  

Citește și: 

Un primar din Alba, cercetat pentru delapidare şi uz de fals. Prejudiciul depăşeşte 400.000 de lei

Directorul unei bănci din București, acuzat că a furat din tezaurul agenției 100.000 de lei și 40.000 de euro

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul