Un infractor sexual român a speriat o închisoare din Belgia. Cum a ajuns acesta în spatele gratiilor

Ultima actualizare:

    Alexandru Caliniuc este de trei ani încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță din BelgiaFoto: adevărul.ro
Alexandru Caliniuc este de trei ani încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță din BelgiaFoto: adevărul.ro

Un tânăr de 26 de ani din Suceava, arestat preventiv de mai bine de doi ani în Belgia, pentru viol, tortură și crimă a devenit spaima penitenciarului deși nu are decât 60 de kg. Presa belgiană relatează cu lux de amănunte povestea uimitoare a infractorului român.

În vârstă de 26 de ani, Caliniuc a fost arestat în România în iulie 2017, pe aeroportul din București și a fost extrădat în Belgia. Potrivit siteului sudinfo.be citat de stirileprotv.ro, românul este suspectat că în același an, în ianuarie, ar fi violat-o, torturat-o și ucis-o pe Sofie Muylle, o tânără de 27 de ani, pe o plajă din localitatea belgiană Knokke.

Ce spun colegii de închisoare despre Alexandru Caliniuc

În penitenciar, în așteptarea procesului programat pentru anul viitor, Alexandru l-a speriat cu comportamentul lui și pe unul dintre cei mai temuți criminali belgieni, Alexander Dean, un deținut care și-a ucis iubita și bunicii. Acesta a declarat că cel puțin trei deținuți s-au plâns de comportamentul românului. Experții psihiatrici au susținut că Alexandru reprezintă un pericol pentru societate.”Sunt mult mai puternic fizic decât el, dar nu mai pot dormi. Alexandru continuă să mă atingă noaptea”, a spus presei belgiene și colegul său de celulă, un polonez. Acesta a declarat pentru publicația Het Laatste Nieuws citată de știrileprotv.ro, că atunci când se trezea, românul se uita la filme porno pe cheltuiala lui, la televizorul din celulă. Într-o noapte, Alexandru s-ar fi dezbrăcat și s-ar fi aruncat asupra lui. Atunci, polonezul a chemat un gardian: ”am spus că nu mai pot suporta situația”.

Alexandru este pasibil de închisoare pe viață pentru violarea, torturarea și uciderea unei tinere pe o plajă din Belgia
Alexandru este pasibil de închisoare pe viață pentru violarea, torturarea și uciderea unei tinere pe o plajă din Belgia

Alexandru Caliniuc este pasibil de închisoare pe viață

Românul a negat crima, dar a recunoscut violul. El a susținut că a găsit-o pe tânără pe jumătate inconștientă și că s-a întins lângă ea și a violat-o ca să se simtă bine. Imaginile suprinse pe camerele de supraveghere au arătat că a rămas mai multe ore lângă victimă, scrie La Libre preluat de stirileprotv.ro.Tribunalul din Bruges tocmai a decis că va fi judecat și pentru crimă, în ciuda eforturilor făcute de avocații românului, scrie 7sur7.be. Aceștia spun că tânăra belgiană era în viață după viol și a murit de hipotermie, fiind părăsită la locul faptei de suspectul român. Procurorii aduc în schimb drept circumstanțe agravante, faptul că suspectul român a violat-o în mod repetat pe Sofie, a filmat totul și în dese rânduri îi astupă gura să nu țipe. Alexandru riscă 30 de ani de închisoare dacă este condamnat doar pentru viol și agresiune. Dacă asupra sa se păstrează acuzațiile de crimă și tortură va primi o condamnare pe viață

Citiți și

Criminal român condamnat pe viață în Marea Britanie, după ce soția le-a trimis polițiștilor ADN-ul fiicelor

Sentință istorică! Un român a fost condamnat la 81 de ani de închisoare în Spania, după ce și-a violat fiicele

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net