Un incendiu puternic a izbucnit la o fermă de porci din Brăila, afectată de pesta porcină africană

Ultima actualizare:

    Peste 10.000 de porci se aflau la fermă în momentul izbucnirii incendiuluifoto: Arhiva Personală
Peste 10.000 de porci se aflau la fermă în momentul izbucnirii incendiuluifoto: Arhiva Personală

Pompierii din judeţul Brăila intervin în forţă pentru stingerea unui incendiu care s-a declanţat la ferma Romsoci din Tichileşti, unde se aflau peste 35.000 de porci înainte de confirmarea pestei porcine africane. După confirmarea bolii, în fermă a început sacrificarea animalelor pentru a opri răspândirea pestei.

Incendiul care s-a declanşat la fermă a fost anunţat de către paznicul acesteia. Trei maşini de intervenţie s-au deplasat la locul incendiului, potrivit informaţiilor oferite de către purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian. 

1Pe noi ne-a anunţat un paznic, am trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Focul este doar la hala cu porci, se pare că nu se poate extinde la alte clădiri. În interior sunt doar porci tineri, circa 10.000 de capete”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Ce se va întâmpla după incendiul apărut la ferma de porci din Brăila în plină pestă porcină

În acest moment, un număr de aproximativ 10.000 de porci se află în ferma cuprinsă de flăcări. 

După ce incendiul va fi stins, pompierii vor stabili cu exactitate care au fost cauzele care l-au declanşat şi vor evalua pagubele produse. 

Primul caz de peste porcină africană din Brăila a fost depistat în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când cinci porci ai unui localnic au început să dea semne de boală. Veterinarul i-a examinat şi a confirmat temerea proprietarului. Au fost prelevate probe, iar analizele de laborator au confirmat faptul că este vorba despre temutul virus al pestei porcine africane. Cei cinci porci au fost eutanasiaţi, iar proprietarul a fost despăgubit.

Directorul DSVSA Brăila i-a asigurat pe locuitori că vor primi despăgubiri pentru animalele sacrificate şi că eutanasierea va avea loc doar în cazurile concrete, precum cel semnalat anterior. "Vom acţiona doar în cazurile concrete, cum a fost cel de pe Şos. Râmnicu Sărat, unde am fost solicitaţi chiar de crescătorul porcilor respectivi, după ce aceştia au început să prezinte simptome specifice bolii. Cel mai probabil, virusul a ajuns în gospodăriea în cauză fiind adus din localităţile unde existau focare de boală. Crescătorul susţine că nu a mers recent într-o astfel de localitate, însă e greu de crezut acest lucru. Oricum, acesta urmează să beneficieze de despăguburile prevăzute de legislaţia în vigoare. Au apărut în ultima perioadă diverse zvonuri, cum că nu se vor mai da despăgubiri. Îi asigurăm pe toţi cei cărora le-au fost sacrificaţi porcii din gospodărie în scop preventiv, pentru oprirea răspândirii virusului pestei porcine africane, că vor beneficia de despăgubirile prevăzute de legislaţia în vigoare', a declarat Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila", pentru obiectivbr.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net