Un deputat PSD propune concediul de divorț pentru a depăși trauma desfacerii căsătoriei

concediu-de-divort.jpg

divortul este o trauma pentru ambii parteneri
Un deputat PSD propune concediul de divorț pentru angajații care au nevoie de timp să depășească trauma desfacerii căsătoriei
foto: 123rf

Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect legislativ pentru concediul de divorț. Este vorba despre un concediu trei zile lucrătoare acordat la cerere angajaților pentru a depăși ”trauma desfacerii căsătoriei”.

Conform Hotnews.ro, deputatul PSD Georgian Pop susține, în expunerea de motive, că divorțul este o traumă care afectează annual ”peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii”. Drept urmare, statul ar trebui să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un asemenea ”eveniment familial”.

Ce prevede proiectul de lege pentru concediul de divorț

  • Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei ce au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare, în condițiile prevăzute de lege.
  • Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fonndul de salarii la unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
  • Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului.

Proiectul a fost înregistrat la Senat și va sta în dezbatere publică. Camera Deputaților este decizională.

 

Dana Săvuică, adevărul despre divorţ: «Eu nu făceam nimic înainte să întreb!»

Alice Peneacă: “Eu şi Bobby suntem în proces de divorţ”

 

Loading...

Citește și

  • bianca dragusanu andreea mantea kanal d

    28 iulie a fost ultima emisiune “Te vreau lângă mine”, pe care Bianca Drăgușanu (36 de ani) a prezentat-o la Kanal D, iar după vestea-șoc că a fost înlocuită de Andreea Mantea au și început speculațiile. Cât câștiga Bianca la Kanal D? Cât câștigă Mantea? Care a fost motivul pentru care a plecat blondina? Click! îți oferă răspunsurile corecte.

  • anca muresan

    Anca Mureșan, medic primar de chirurgie generală din Cluj-Napoca, și-a publicat fluturașul de salariu din luna martie: 11.242 lei, plus 2.395 de lei pentru o gardă. Suma este dublă față de luna februarie. Doctorița spune că nu toți colegii ei au primit salariile mărite și încă sunt multede corectat.