Un criminal a obţinut de la statul român daune de 10.000 de euro, la CEDO

Ultima actualizare:

În urmă cu 12 ani, Daniel Florin Stana se afla la bunica sa la ţară, în comuna Ciomăgeşti, când un bărbat necunoscut a intrat peste el şi femeie în casă, scrie adevarul.ro.

Daniel avea atunci 22 de ani. Nu a stat pe gânduri, nu a chemat nici poliţia, ci şi-a făcut dreptate cu mâna lui. În noaptea de Crăciun, el s-a bătut cu necunoscutul, încercând să-l scoată afară din curtea bunicii sale. “Era, cred, pe la ora trei, patru, când la noi la ţară, la Ciomăgeşti, a intrat unul în casă. Era tânăr, avea vârsta pe care o am eu acum. M-am dus să-l dau afară, nu a vrut să plece şi m-am luat la bătaie. Era beat. Ne-am bătut în parte până l-am răzbit. Apoi l-am dat afară din casă, l-am scos pe poartă şi am încuiat-o. A rămas la poartă la bunica toată noaptea, iar a doua zi de dimineaţă, când m-am trezit, era tot la poartă, horcăia. Am chemat Salvarea, dar a murit în drum spre spital”, a declarat Daniel Florin Stana în 2008.

Daniel Stana a ajuns în anul 2001 după gratii, având de ispăşit o pedeapsă de 14 ani pentru omor.

A stat în celulă cu deţinuţi bolnavi de hepatita B

După 10 ani de închisoare, Daniel Florin Stana a fost eliberat din Penitenciarul Colibaşi şi a hotarât să dea în judecată statul român, nu pentru sentinţa primită, ci pentru condiţiile din închisoare. Fostul deţinut s-a plâns că în peniteciar a avut parte de tratamente inumane şi degradante. Deţinuţii nu aveau condiţii de igienă normală, stăteau în camera cu fumătorii, dar, şi mai grav, cu deţinuţi bolnavi de Hepatită B.

După aproape doi ani de când a dat statul român în judecată s-a dat şi sentinţa. Daniel Florin Stana a primit ca răspuns pe data de 5 martie 2013 că va primi daune morale din partea statului român suma de 10.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net