Un copil către primarul din Timişoara: “Să pună gard electric când se dau țiganii pe tobogan”

646x404.jpg

nicolae robu timisoara primar
Un copil i-a cerut primarului Nicolae Robu "să pună gard electric atunci când se dau țiganii pe tobogan"
foto: adevarul.ro

Primarul Nicolae Robu s-a aflat în zona stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara pentru a preda amplasamentul unei lucrări de infrastructură, atunci când a fost abordat de câteva femei care erau cu copiii în parc. Doamnele prezente acolo l-au rugat pe edil să înlocuiască un tobogan care s-a rupt, dar în discuție a intervenit și un copil de 10 care a uimit pe toată lumea făcând afirmații cu tentă rasistă.

Joi (18 iunie), primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru o lucrare de modernizare a străzii Podeanu care face legătura între Calea Buziaşului şi stadionul Dan Păltinişanu. Primarul Timișoarei a organizat o conferință de presă la fața locului pentru a prezenta planul lucrărilor care se vor face în acea zonă, relatează adevarul.ro.

Când a trecut pe lângă parc, mai multe femei l-au abordat pe primar și l-au rugat să ia măsuri cu privire la montarea unui tobogan nou, care a fost rupt. „L-au rupt ţiganii”, a intervenit în discuţie cu copil care avea în jur de 10 ani.

Primarul le-a explicat femeilor că în perioada următoare vor avea loc lucrări pentru întreținerea locului de joacă și a parcului din oraș și că va fi înlocut și toboganul rupt. Copilul care avea o problemă cu "țiganii care au rupt toboganul" i-a spus primarului că ar fi bine ca artunci când "se dau ţiganii pe tobogan să pună gard electric”. Afirmația cu tentă rasistă pe care a făcut-o băiatul a stârnit hohote de râs, iar Nicolae Robu, care a fost amentat în trecut de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru un mesaj publicat  Facebook , a dat un răspuns care ridică anumite semne de întrebare cu privire la toleranța primarului față de comunitatea romilor.

 „Dragă, nu putem chiar aşa. E prea de tot. Trebuie să-i pedepsim, e adevărat, însă mai blând”, a spus primarul Timișoarei.

Scuzându-i pe copii, Nicolae Robu a adăugat că "Ei ce să facă săracii ? Iau şi ei din ce aud discutându-se în jurul lor”.

loading...
Loading...

Citește și

  • Din ce în ce mai mulți primari se îndreaptă spre pușcărie. Ultimul pe listă este edilul Sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman.

  • Să vezi şi să nu crezi! Muncitorii angajaţi recent de Primăria Iaşi pentru a repara o conductă subterană au refăcut de mântuială asfaltul spart în dreptul unei treceri de pietoni din zona Podu Roş, scrie “Adevărul”.

  • medici asistente medicale reținere șpagă pensii invaliditate

    Zece medici şi asistenţi medicali ai Casei de Pensii Bihor au fost reţinuţi pentru luare de mită. Astăzi s-au făcut percheziţii la instituţie şi la locuinţele lor, de unde au fost ridicate importante sume de bani. Procurorii spun că ei au destabilizat mecanismul de acordare a pensiilor de invaliditate.