Un cioban de 76 de ani a înjunghiat în inimă un puşti. De ce a comis crima

Ultima actualizare:

    Jandarmii au căutat, timp de mai multe ore, arma crimei Foto: "Adevărul"
Jandarmii au căutat, timp de mai multe ore, arma crimei Foto: "Adevărul"

O crimă sângeroasă i-a îngrozit, în weekend, pe locuitorii din Fălticeni. Un elev de 15 ani a fost înjunghiat sâmbătă seară cu un briceag în inimă, iar poliţiştii au început să-l caute febril pe asasin. Marţi, criminalul a fost prins: un cioban în vârstă de 76 de ani. Acesta se enervase fiindcă adolescentul îi furase mai multe bunuri din casă.

Procurorii și polițiștii suceveni au reușit să-l aresteze pe cel care l-a omorât sâmbătă pe puştiul de 15 ani. În primă fază, principalii suspecți au fost un tânăr de 17 ani, fratele băiatului ucis, și tatăl acestora. După ce au pus cap la cap toate indiciile, anchetatorii au stabilit că autorul crimei este Vasile Dochița, un cioban de 76 de ani.

Bătrânul s-ar fi răzbunat pe cei doi frați, după ce aceștia i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință. Sâmbătă, în jurul orei 20.30, ciobanul se îndrepta spre stâna la care lucrează. Pe o stradă de la marginea oraşului Fălticeni, el s-a întâlnit cu cei doi tineri şi a izbucnit un conflict. Vasile Dochița a scos un briceag și i-a tăiat pe cei pe care îi bănuia că i-ar fi golit locuinţa. Iulian, adolescentul de 15 ani, a fost înjunghiat în inimă, iar lovitura i-a fost fatală. Fratele său, Alin, a scăpat cu viață, având mai multe tăieturi pe omoplat și pe mâini, după ce a fugit în curtea unui localnic. Tânărul se află internat acum la Spitalul Județean Suceava.

Marţi seară, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-au reținut pe inculpatul Vasile Dochița pentru comiterea infracțiunii de omor. El a fost prezentat miercuri instanței de judecată, iar magistrații suceveni au dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

„Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigațiilor minuțioase derulate în teren de o echipă complexă de cercetare”, a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net