Un bebeluș de 6 luni a murit după ce, timp de mai multe luni, medicii l-au diagnosticat greșit. Ce au aflat părinții la autopsie

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un copilaș de numai 6 luni a murit din cauza unei malformații cardiace, dupa ce opt medici nu au reușit să-i pună diagnosticul corect. Purtat prin spitale luni de zile și tratat de alergie alimentară, copilul s-a stins din cauza unei malformații cardiace.

Deși fusese consultat de mai mulți medici, bebelușul se simțea tot mai rău, iar mama lui tot insista să-i fie tratat copilul. Femeia ajunsese să fie alungată din cabinet, pe motiv că este paranoică. Abia după ce a murit bebelușul, medicii legiști au pus diagnisticul real: malformație cardiacă, scrie bzi.ro.

În carantină nu a fost consultat de nici un medic

Calvarul familiei Horceag a început cu mai bine de trei luni în urmă, când s-a întors din Germania. Au stat 14 zile într-un centru de carantină din Vatra Dornei, însă, deși au cerut ajutor medicilor, spun că nu au primit asistență medicală pentru copil. Mama copilului povestește că a sunat în disperare să cheme un medic, dar că toți cei solicitați dădeau nepăsători din umeri. Nimeni nu dorea să se apropie de centrul de carantină. Imediat după ce au ieșit din carantină, soții Horceag au mers cu David la un cabinet privat din Vatra Dornei. Acolo, medicul le-a recomandat părinților să dea micuțului medicamente pentru indigestie.

Diagnosticat cu alergie alimentară

De aici a început calvarul. Micuțul a fost internat în spital timp de șapte zile cu diagnosticul de alergie alimentară și trimis acasă, ulterior, cu un tratament specific. Însă, pentru că starea lui David se agrava de la o zi la alta, părinții au mers și la alti medici, atât în spitale private, cât și de stat și toți spuneau că bebelușul are o alergie. „Am făcut programări la medici alergologi privați. Nimeni nu a găsit că cel mic ar avea vreo alergie. Chiar și eu mi-am făcut testele specifice, gândindu-mă că, alăptându-l, poate nu-i priește vreun medicament… Am început să nu mai mănânc diverse alimente doar din frica că-i pot face rău. Mi-a spus să îl trec pe lapte praf. Așa am și făcut. Copilul mânca 2-3 minute, apoi se oprea. Respira greu și plângea necontenit. În ziua de 30 august, starea lui David s-a agravat și de la Vatra Dornei am fost transferați în Suceava. Acolo, medicii au considerat că este peste compentența lor și ne-au transferat la Iași”, se plânge mama copilului.

La Iași a fost descoperită boala cardiacă  

Când David a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, medicii au rămas stupefiați văzând starea lui. După câteva analize mai amănunțite, au ridicat suspiciunea că David are edem pulmonar și insuficiență cardiacă. „Medicii de la Iași l-au consultat și mi-au spus că are probleme cu inima. Nici prin cap nu îmi trecuse că ar putea fi vorba despre așa ceva. Dintre toți medicii care l-au consultat, nici unul nu a ridicat suspiciunea că David ar avea vreo problemă la inimă. Atunci mi-am explicat, abia, de ce băiețelul meu dormea numai în brațele mele în poziție verticală. Nu putea respira micuțul. Toți medicii la care am fost mi-au spus că are un ritm cardiac normal”, mai spune mama lui David.

Dupa trei luni de chin, băiețelul s-a stins la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. După autopsie, părinții au înteles că micuțul nu avea alergie, ci o malformație cardiacă. 

Citește și: 

Diagnosticaţi din greşeală cu Covid-19. Botoşăneni internați la Boli Infecțioase deși nu erau bolnavi

60% din diagnosticele puse în România sunt greşite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net