Un bărbat a murit după ce i-a fost administrat un algocalmin

Ultima actualizare:

Rudele pacientului decedat îi acuză pe doctori de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu şi cer poliţiei şi Colegiului Medicilor să ancheteze cazul.

George Bumbu, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava în dimineaţa zilei de 26 mai, din cauza unor probleme urologice minore, scrie monitorusv.ro.

Bărbatul acuza dureri la un testicul după ce în data de 3 aprilie fusese operat de o afecţiune benignă a prostatei în secţia de Urologie a aceleiaşi unităţi sanitare. La Urgenţe, bărbatului i s-a administrat un algocalmin, iar la scurt timp după injectarea calmantului pacientul a intrat în şoc anafilactic, apoi în stop cardio-respirator. Deşi a fost resuscitat, omul a rămas inconştient, decedând câteva ore mai târziu, în secţia de reanimarea a spitalului.

Rudele sunt convinse că bărbatul mai avea zile dacă i se acorda atenţia cuvenită, apreciind că reacţia alergică nu i-ar fi fost fatală bărbatului de 62 de ani dacă acesta ar fi fost mai bine supravegheat.

"Avea o stare bună de sănătate, nu avea alte probleme medicale cu excepţia celei de prostată pentru care a fost operat. A venit la Urgenţe cu dureri, dar fără febră sau alte simptome. A mers pe picioarele lui, nu era într-o stare gravă. El a mai făcut o reacţie adversă la Algocalmin, imediat după operaţia de prostată, dar atunci medicii au fost pe fază şi l-au salvat", susţine soţia victimei, Viorica Bumbu.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net