Un bărbat a încercat să scoată din țară 2,7 kg monede și lingouri ascunse în laptop și telefon

Ultima actualizare:
Bărbatul ascunsese o parte dintre monede și lingouri în laptop
Bărbatul ascunsese o parte dintre monede și lingouri în laptop

Un bărbat de 43 de ani a fost prins de autorităţile de frontieră de la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj-Napoca în timp ce încerca să scoată din ţară monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.7 kilograme, fără a le declara.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din tară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au făcut un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei.


    Bărbatul ascunsese o parte dintre monede și lingouri în laptopfoto: Poliția de Frontieră
Bărbatul ascunsese o parte dintre monede și lingouri în laptopfoto: Poliția de Frontieră

"Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700 g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint", se arată într-un comunicat citat de News.ro.

Bărbatul, cercetat pentru tentativă de contrabandă

Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deţine documente de provenienţă pentru obiectele descoperite în urma controlului.

Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză pentru tentativă la contrabandă.

Citește și:

22 kg de lingouri şi bijuterii din aur scoase la vânzare de Fisc

Aroganţa marca Borcea! Invitaţii la nuntă au primit lingouri de aur

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net