Un bărbat din Pitești a văzut moartea cu ochii: «Ursul m-a muşcat de cap»

Ultima actualizare:

    Atacurile urşilor s-au înmulţit în ultima perioadă
Atacurile urşilor s-au înmulţit în ultima perioadă

Dezvăluire cutremurătoare! Adrian Sima, un bărbat din Piteşti, muşcat de urs în urmă cu doi ani şi jumătate, a decis să-şi facă publică povestea, având în vedere că atacurile fiarelor au crescut îngrijorător în România.

În noiembrie 2018, Adrian Sima era la o vânătoare de mistreţi în zona comunei Mălureni (Argeş), scrie epitesti.ro. Spre final, lui Adrian Sima i-a apărut în faţă un urs foarte mare.

“M-a fixat şi a luat-o glonţ spre mine. Am urlat cât am putut de tare, dar a continuat să alerge. Aveam o puşcă, am tras un foc în pământ, la zece metri în faţă, ca să încerc să-l sperii. A venit şi m-a luat de picior”, îşi aminteşte Sima, care s-a ales cu cinci găuri în pulpa dreaptă.

„Apoi a încercat să mă ia de cap, era în spatele meu. Am ridicat mâna să mă apăr şi atunci m-a muşcat, aici unde am o tijă metalică de 15 centimetri. Osul a fost rupt exact cum rupe un copil o grisină. Când m-a apucat de cap, am zis că e sfârşitul. M-a muşcat, am avut un colţ la 2 milimetri de carotidă şi încă unul la 4 milimetri de locul unde se îmbină coloana vertebrală cu cutia craniană. Băiatul care era cu mine a aruncat cu pietre şi ursul mi-a dat drumul”, adaugă Adrian.


    Adrian SimaFoto: epitesti.ro
Adrian SimaFoto: epitesti.ro

El a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean  din Piteşti, „unde doctorii mi-au dat zero şanse de supravieţuire. Am fost transferat la Spitalul Floreasca, unde, dacă nu existau profesorul Ioan Lascăr şi echipa dânsului de medici, nu mai apucam să vă spun povestea aceasta. Trebuie redus numărul de exemplare de urşi. Singurii care puteau ţine populaţia de urşi sub control erau vânătorii. Protejăm animalele, dar pe om cum îl protejăm?”, se întreabă Adrian Sima. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net