Un bărbat din Maramureș, pus pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene

grad-ioan.png

Ioan Grad, 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș
Citeste tot despre: 

1,90 metri înălțime și 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten și chelie frontală. Acestea sunt semnalmentele bărbatului de 56 de ani, din Vișeu de Sus, județul Maramureș, pus pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene.

Ioan Grad, un bărbat de 56 de ani din Vișeu de Sus, județul Maramureș, condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, este dat în urmărire de polițiștii români, în cadrul unei campanii europene în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru infracțiuni sexuale, scrie Digi24, citând un comunicat la IGPR. IGPR anunță că bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

violatori.png

Un bărbat din Maramureș, pus pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene
FOTO: eumostwanted.eu

Potrivit unui comunicat al IGPR, pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Potrivit Digi24, în această campanie s-au implicat agențiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.

19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.

Cei care recunosc vreuna dintre persoanele căutate sau care au datee despre ea pot transmite informațiile și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective, anunță sursa citată.

Citește și:

Crime în serie, la Iaşi. 17 persoane au fost ucise în chinuri, cu o poţiune toxică. Culisele unui dosar nemaiîntâlnit

O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au ajuns în instanță pentru incest

Loading...