Un bărbat din Galați diagnosticat cu Covid-19 a murit acasă după ce a refuzat internarea

echipaj-smurd.jpg

echipaj smurd intervine la un caz de covid-19
Echipajul SMURD l-a găsit pe pacientul de 45 de ani în stop cardio-respirator
foto: Inquam Photos

Un bărbat de 45 de ani din Galaţi a fost găsit în stop cardio-respirator la domiciliu după ce, în urmă cu câteva zile, fusese diagnosticat cu Covid-19 și refuzase internarea. Bărbatul se prezentase la spital în 12 iulie, cu tuse seacă și senzație de oboseală.

Bărbatul a refuzat să rămână internat pentru a aştepta rezultatul testului pentru coronavirus şi s-a izolat la domiciliu. Ulterior, a fost anunţat de DSP că testul a ieşit pozitiv şi i s-a recomandat să se interneze, dar a refuzat. Noaptea trecută a sunat la 112, cu probleme de respiraţie, iar medicii l-au găsit în stop cardio-respirator.

”În cursul nopţii precedente, echipajele de terapie intensivă SMURD Galaţi au intervenit la un pacient care era externat la domiciliu la cerere, după ce se prezentase Ia UPU în data de 12 iulie, cu tuse seacă, fatigabilitate, simptome apărute în ultimele 10 zile. La apelul pe care l-a făcut noaptea trecută la dispecerat, era clar că era în disfuncţie respiratorie foarte gravă, echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat. El pe 12 iulie a refuzat internarea. Nu era febril, avea 35,6 temperatură corporală”, a declarat Angel Trifan, coordonator SMURD Galaţi.

Citește și:

Adevărul despre pacienții asimptomatici. Ce se întâmplă între ziua a 7-a și a 10-a de Covid-19

Nelu Tătaru, despre Legea carantinei: asimptomaticii vor fi internați și evaluați în maximum 48 de ore

Reprezentanții DSP i-au recomandat bărbatului să se interneze

În momentul în care s-a prezentat cu simptome la spital, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, însă nu a rămas în spital până la venirea rezultatului, ci a plecat la domiciliu. Ulterior, ar fi fost sunat de reprezentanţii DSP care l-au anunţat că este confirmat cu coronavirus  şi au recomandat să se interneze.

Bărbatul ar fi refuzat, spunând că se simte bine şi a rămas în izolare.

Loading...

Citește și

  • Noi ne-am relaxat, dar virusul nu! O arată situaţia din România, dar şi din alte ţări, unde numărul de cazuri de Covid-19 a crescut după ridicarea treptată a restricţiilor. Sfatul specialiştilor: să nu renunţăm la măsurile de protecţie şi să nu devenim neîncrezători în puterea Sars-CoV-2. Oamenii de ştiinţă abia încep să înţeleagă marea gamă de probleme de sănătate cauzate de noul coronavirus, unele dintre ele putând avea efecte persistente asupra pacienţilor şi a sistemelor de sănătate pentru anii următori.

  • Medici în spital cu bolnavi de coronavirus

    Au trecut aproape 7 luni de la apariția primului caz de coronavirus într-o piață din Wuhan, China. De atunci și până în prezent, lucrurile s-au derulat cu o viteză uimitoare. S-a ajuns la 11,5 milioane de îmbolnăviri la nivel global, cercetătorii și medicii sunt într-o luptă contra cronometru cu boala, încă se caută răspunsuri, încă aflăm lucruri noi despre virusul care ne-a schimbat tuturor viețile. Inevitabil, cu viteza cu care s-a răspândit boala, la fel s-au răspândit miturile și teoriile conspirației pe marginea ei. Iată doar 10 dintre cele mai recente.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1