UMF Iași a câștigat în instanță dreptul de a cere testarea sau vaccinarea studenților înainte de examen

Ultima actualizare:

    Studenții pot intra la examen dacă respectă regulile FOTO: Pixabay.com
Studenții pot intra la examen dacă respectă regulile FOTO: Pixabay.com

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași vor intra în sălile de examen, în această sesiune, doar dacă sunt vaccinați anti-COVID, au un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, au un rezultat negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore sau au o adeverință din care să reiasă că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS – CoV -2.

Această decizie a fost atacată în instanță de Liga Studenţilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, alături de cinci studente ale UMF, însă magistrații au dat câștig de cauză unității de învățământ.

Conform unui comunicat al Universității de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa"  Iaşi,  decizia a fost emisă pe considerente legate de necesitatea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, a protejării studenţilor, pacienţilor, cadrelor didactice şi personalului medical din unităţile sanitare, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României şi în acord cu Legea Educaţiei nr.1/2011, actualizată, respectiv art. 123, alin.1 şi 2 (privind autonomia universitară), Carta Universităţii de Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi şi Directiva Comisiei Europene 2005/36/CE, respectiv art. 21 şi 24".

De asemenea, conducerea UMF din Iași a luat decizia de a efectua în mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studenții și angajații proprii.

Reprezentanții uiversității au mai specificat că au câştigat atât în prima instanţă, cât şi în urma recursului, iar că ambele instanţe au decis respingerea acţiunii intentate de studenţi.

În paralel, la începutul acestei săptămâni, şi medicul Răzvan Constantinescu a deschis o acţiune în instanţă împotriva UMF, atacând de această data şi decizia care interzice personalului didactic accesul în sală fără unul dintre documentele menţionate anterior. Reprezentanţii UMF au precizat că au luat decizia pe data de 18 mai să testeze gratuit toţi cei care merg la examen, dar nu sunt vaccinaţi, scrie Ziarul de Iași.

Citește și:Interceptările profesorului-porno de la UMF Iaşi: «Stai relaxată. În primul rând, întinde-te»

Crima de la Medicină. Studenta criminală a ajuns «regină» în pușcărie!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net