Ultimul profesor din «Academia Infractorilor», prins în Anglia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

”Academia Infractorilor”, cea mai puternică organizație mafiotă întemeiată vreodată în România se reface, dar de data aceasta după gratii.

O escortă înarmată a adus ieri din Anglia un cadru didactic de vază al grupării, unul dintre ultimii șefi rămași în libertate. Este vorba de Huţuleanu Vasile, fost Corman, originar din Bacău în vârstă de 53 de ani. Pe numele său, exista un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie calificată, respectiv favorizarea făptuitorului. Începând cu anul 2011, suspectul a racolat zeci de tineri din localitățile Moldovei, mai ales din județul Neamț, mulți chiar minori pe care îi ducea să se înscrie în ”Academia Infractorilor”.


    Adrian Botez este şeful bandei care a terorizat şapte ţări europene
Adrian Botez este şeful bandei care a terorizat şapte ţări europene

În 14 octombrie 2015, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adrian Botez, considerat liderul grupării ”Academia Infractorilor” şi 17 “locotenenţi” ai acestuia, pentru organizarea a 27 de tâlhării, majoritatea la magazine de ceasuri și bijuterii de lux. Acestea erau examene de absolvire a ”Academiei”de către cursanți și au fost comise în șapte țări europene, printre care Marea Britanie, Belgia, Italia, Germania.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net