Ultimul copil diagnosticat cu SHU a fost externat

spitalul-marie-curie-lm-16.jpg

fetiță, brașov, SHU, marie curie, externată
Fetița de 2 ani a plecat azi dimineață acasă
Citeste tot despre: 

Ultimul copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU) care s-a aflat internat la Spitalul "Marie Curie", din Capitală, a fost externat în această dimineață. Vorbim despre o fetiță din Brașov.

”Se simte foarte bine. Insuficiența renală a fost gravă. Vom urmări aproximativ un an funcția ei renală și a stării generale de sănătate. Și ceilalți copii externați merg bine. Parametrii funcției renale se întorc înce-încet la normal. Cu părere de rău vă spun, toți copiii care au decedat au avut o formă severă de SHU”, a declarat prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

A făcut dializă timp de 3 săptămâni

Fetița în vârstă de 2 ani a fost internată în 19 martie la Spitalul ”Marie Curie” cu infecţie respiratorie acută şi sindrom hemolitic uremic, ulterior fiind semnalate manifestări neurologice. A făcut dializă peritoneală, iar sâmbătă, 9 aprilie, a fost deconectată de la aparate.

Potrivit monitorulexpres.ro, în buletinele de analize de la probele de apă şi alimente prelevate atât de la domiciliul fetiţei, din localitatea Sînpetru, cît şi de la domiciliul bunicii acesteia, din Prejmer, s-a indicat o problemă la apa dintr-un filtru-decantor pentru „purificarea“, unde s-au găsit depăşiri de parametri la bacilii coliformi.

Nu se știe cauza îmbolnăvirii

Prezent la externarea fetiței, ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu, le-a mulțumit medicilor de la ”Marie Curie”, însă, nu a putut spune nici acum care a fost  cauza care a dus la îmbolnăvirea a zeci de bebeluși cu E.coli.

Din 29 ianuarie, au fost transferaţi la București 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie. C

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii însă oficialii au spus că nu există nici o legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri, fabrica fiind redeschisă pe 7 aprilie.

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1