Ultimele imagini cu victimele de la Colectiv, în viaţă

pascu_spate_claudiu_popa.jpg

alex pascu claudiu petre scena incendiu colectiv
Claudiu Petre este unul dintre eroii de la Colectiv. El a murit salvând alte vieţi
foto: Arhivamea.ro

Aproape trei săptămâni s-au scurs de la tragedia din clubul Colectiv, dar timpul parcă s-a oprit în loc pentru familiile îndoliate. 56 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiu, într-o seară în care tinerii veniseră în număr mare să se distreze. Pe chipul lor s-au instalat la scurt timp de la începerea concertului disperarea şi neputinţa. Câteva artificii au transformat totul în scrum şi a lăsat în urmă o durere de nedescris.

Seara de 30 octombrie 2015 va rămâne mult timp în memoria românilor. Incendiul din Colectiv a curmat în noaptea blestemată 27 de vieţi, iar la aproape trei săptămâni de la tragedie alte 29 de suflete au plecat dintre noi. Arhitecţi, jurnalişti, fotografi, artişti, olimpici, studenţi străni sau adolescenţi au murit în încendiul devastator. În noaptea fatidică, pe scenă concerta trupa Goodbye to Gravity. Băieţii erau susţinuţi de iubite şi de prieteni, componenţi ai altor trupe rock, dar şi de numeroşi fani.

 • colectiv noaptea tragediei club
  Tinerii din Colectiv nu aveau habar ce urma să se întâmple în seara de 30 octombrie
  foto: Arhivamea.ro
 • colectiv noaptea tragediei club
  Trupa Goodbye to Gravity, pe scenă cu puţin timp înainte de incendiu
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu goodbye to gravity basist paris aeroport
  Alex Pascu murit pe aeroportul din Paris după ce fusese transferat de la Spitalul Floreasca
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu mihai alexandru goodbye to gravity vicitme incendiu colectiv
  Alex Pascu şi Mihai Alexandru făceau spectacol pe scena din Colectiv
  foto: Arhivamea.ro
 • andrei galut goodbye to gravity spital olanda
  Andrei Găluţ este internat într-un spital din Olanda
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu chitara basist goodbye to gravity scena public
  Alex Pascu era liderul trupei Goodbye to Gravity
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu claudiu petre scena incendiu colectiv
  Claudiu Petre este unul dintre eroii de la Colectiv. El a murit salvând alte vieţi
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu chitara basist goodbye to gravity scena public
  Alex Pascu a fost înmormântat săptămâna trecută
  foto: Arhivamea.ro
 • vlad telea si alex pascu club colectiv incendiu
  Chitaristul Vlad Ţelea şi-a pierdut viaţa în noaptea incendiului din Colectiv
  foto: Arhivamea.ro
 • andrei galut goodbye to gravity spital olanda alex pascu
  Andrei Găluţ este singurul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu pavlos jester teodora maftei
  Alex Pascu, Teodora Maftei şi Pavlos Jester. Ultimul este internat la un spital din Belgia
  foto: Arhivamea.ro
 • alex pascu chitara basist goodbye to gravity scena public
  Alex Pascu a suferit răni care i-au fost fatale
  foto: Arhivamea.ro
 • ancheta igsu pompieri club colectiv
  Pompierii susţineau că nu ştiau de existenţa clubului, însă a fost descoperit un document care dovedeşte contrariul
  foto: Arhivamea.ro
 • Maximize

1/13

Era important pentru ei, căci se aflau la lansarea celui de-al dolea album pentru care lucraseră îndelung. S-au bucurat preţ de câteva piese pe scenă, finalul fiind unul de coşmar. Câteva artificii aparent inofensive au transformat clubul rapid în scrum, iar oameni s-au călcat în picioare în disperarea de a se salva.

Andrei Găluţ s-a trezit din comă, dar nu ştie adevărul

Cei doi chitarişti, Alex Ţelea şi MIhai Alexandru şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei. Bogdan Enache, toboşarul trupei, a murit în drum spre Elveţia, ar basistul Alex Pascu şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută pe aeroportul din Paris, după ce fusese transferat în străinătate pentu tratament. Andrei Găluţ se luptă pentru viaţa sa într-o clinică din Olanda. Are arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului şi ale căilor resporatorii. A fost trezit din comă, însă nu i s-a povestit ce s-a întâmplat cu iubita sa şi cu ceilalţi colegi. În imaginile surprinse în noaptea concerului, tinerii erau dezlănţuiţi. În faţa scenei, fotografii făceau poză după poză. Între ei şi Teodora Maftei. Jurnalista Pro Tv a murit la un spital din Israel şi a fost incinerată săptămâna trecută. Tot aproape de băieţii din trupă se afla şi Claudiu Petre, eroul care deşi scăpase cu viaţă din flăcări s-a întors să salveze alte vieţi. A intrat de două ori, însă a treia oară nu a mai scăpat. Tot în fotografiile din noaptea incendiului apare şi Pavlos Jester, adolescentul care şi-a salvat prietenul aflat în scaunul cu rotile. Acum el se luptă pentru viaţă la un spital din Belgia. Recuperarea merge bine, însă va mai dura cel puţin doi ani.

După ultimele date, în spitalele din România mai sunt internaţi 50 de pacienţi. Dintre aceştia opt tineri sunt în stare critică, cinci în stare gravă şi 37 stabili. În spitalele din străinătate se află 30 de pacienţi cre au suferit arsuri grave.   

Loading...

Citește și

 • raniti colectiv

  Răniţii de la "Colectiv" care au ajuns la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid" de lângă Bruxelles, Belgia, au parte de cel mai bun tratament posibil potrivit medicilor care îi tratează. Impresionaţi de cea mai mare tragedie petrecută în ultimii ani în România, dar şi de numeroasele apeluri la solidaritate din parte rezidenţilor de origine română din Belgia şi ale ambasadei române şi ale autorităţilor din ţara noastră, o echipă medicală a fost prezentă la Bucureşti la două zile după producerea accidentului, de pe data de 30 octombrie, pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va fi transferat.

 • club colectiv pirotehnist arest

  Daniela Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat spectacolul de artificii din Colectiv, Cristian Niță, directorul societății, și pirotehnicianul Viorel Zaharia, arestați pe 7 noiembrie, au fost plasați în arest la domiciliu după ce Tribunalul București le-a admis contestațiile. Aceștia sunt acuzați că au distrus probe pentru a-l ajuta pe pirotehnistul care s-a ocupat de focul de artificii și pentru a scăpa de răspunderea penală.

 • victime colectiv ioana victoria geambasu

  Luni dimineața (16 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei incendiului din clubul „Colectiv” a ajuns la 56 de morți, după ce o tânără a decedat la Spitalul Sfantul Ioan din Capitală. Este vorba despre Ioana Victoria Geambașu, în vârstă de 18 ani. Tânăra se afla în stare critică, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și cu arsuri pe căile respiratorii. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

 • straini decedati in clubul colectiv

  53 de oameni au murit în urma tragediei care a zgudit întreaga Românie. Printre victime, se află şi doi străini decedaţi în incendiul din clubul Colectiv: Ayberk Manci, un turc şi Tullia Ciotola, o italiancă. Cei doi au pierdut lupta cu moartea, deşi medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva.

 • andrei galut

  Andrei Găluț, singurul membru al formației Goodbye To Gravity care a mai este în viață, s-a trezit din comă. Tânărul întreabă obsesiv de iubita lui, Mădălina Strugaru. Nimeni nu are curaj să îi spună că tânăra a murit joi (12 noiembrie). Solistul se află în continuare în stare destul de gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor sale de suprviețuire.

 • alex pascu transfer franta paris floreasca

  Deşi se află în stare gravă, la Spitalul Floreasca, basistul trupei Goodbye to Gravity a fost transferat în cursul zilei de miercuri la Paris. O echipă de medici francezi care i-a evaluat starea lui Alex Pascu a decis să-l transporte cu un avion SMURD la o clinică din ţara lor.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1