Ultimele cuvinte pe care Cristian Ţopescu i le-a spus fiicei

Ultima actualizare:

    La înmormântare, Cristina Țopescu a avut-o alături pe colega și prietena ei Andreea BerecleanuFoto: Dorin Constanda
La înmormântare, Cristina Țopescu a avut-o alături pe colega și prietena ei Andreea BerecleanuFoto: Dorin Constanda

Durere nemărginită în sufletul Cristinei Ţopescu! Fosta prezentatoare tv şi-a înmormântat vineri părintele şi de atunci încearcă în zadar să se obişnuiască cu ideea că tatăl ei nu mai e. Într-un mesaj pe care l-a publicat duminică, fiica regretatului comentator sportiv a mărturisit că încă se simte neputincioasă pentru că nu a reuşit să-şi salveze tatăl din ghearele morţii.

Cristina Ţopescu (57 de ani) se topeşte de dorul tatălui ei, pe care în ultimele săptămâni a încercat din răsputeri să-l aducă pe linia de plutire. Cristian Ţopescu s-a stins din viaţă, marţi, la 81 de ani, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalui Elias, unde era internat după o criză de diabet decompensat. Deşi, fiica lui şi întreaga familie au sperat că fostul comentator îşi va reveni, organismul lui a cedat. Cu greu, acum, Cristina Ţopescu poate să accepte realitatea. 

Cristian Ţopescu şi-a îmbărbătat fiica pe patul de moarte: «Nu te lăsa!»

"Știți, zilele și nopțile astea am stat numai pe net, pe youtube, să-l văd și să-l tot revăd pe tatăl meu, să-l ascult. Nu simt că a plecat în mod definitiv, nu procesez încă. Ieri dimineață m-am trezit cu un sentiment cumplit de neputință că vineri am plecat de la cimitir și l-am lăsat acolo singur, în pământ. Iar acum simt că tot crește în mine încă un sentiment. Printre ultimele cuvinte pe care mi le-a spus, când încă mai putea vorbi, au fost : «Nu te lasă!» Știa că, deși el, introvertit, iar eu opusul lui din acest punct de vedere, ceva i-a ieșit cu mine, ca om: mi-a transmis niște principii de viață (știu, sună pretențios), niște convingeri, credințe, pe care avea liniștea că le-am asimilat ușor, pentru că aici eram la fel. Sau el m-a modelat așa. Voi vorbi despre ce m-a învățat el, ce avea el și nu mai văd în jurul meu decât rar, iar ce voi spune știu că nu va fi pe placul unora. «Crede ceea ce spui și spune ceea ce crezi» - era una dintre convingerile lui nestrămutate și de la asta știu sigur că nu s-a abătut niciodată. Am încercat să fac și eu asta tot timpul, mi-am atras prieteni și neprieteni, poate și pentru că eu nu am făcut-o întotdeauna cu echilibrul sau cu toleranță lui cea aproape ireală. Încerca des să mă tempereze, îmi spunea «o să mori cu dreptatea de gât, oamenii, lumea, nu sunt doar în alb și negru» și, întrucâtva, a reușit de multe ori să-mi deturneze reacții care ar fi fost prea tranșante", a scris Cristina Ţopescu pe contul ei de socializare.

Jurnalista va spune lucrurilor de nume

Fosta prezentatoare a subliniat că tatăl ei a învăţat-o să fie mai moderată, aşa cum era şi fostul comentator pentru a nu deranja. "El tăcea. Obosise puțin. Eu n-o să mai tac. În numele lui. Poate uneori n-o să nominalizez, alteori poate da, iar, dacă voi trezi resentimente, mă iluzionez, că dincolo de ele, unii dintre cei vizați, nu acum, mai târziu, vor înțelege ceva și vor fi mai atenți atunci când banii, puterea, lăcomia și beția de sine le iau mințile. Poate vor medita, puțin, la ele, din când în când, singuri, schimbând ceva în codul lor moral personal, încetând să mai urâţească o profesie atât de frumoasă cum e jurnalismul", a completat ea.

Cristina Ţopescu le-a mulţumit celor din conducerea postului public de televiziune, care au făcut din studioul 2 al TVR un loc de eculegere şi rămas bun de la tatăl el. 

"Mirosul de pe holurile mari, generoase, de pe coridoarele înguste și din celebrul și el studio 2 mi-erau, Doamne, atât de familiare. Doar de la lumânările aprinse venea discret un iz, un parfum nou, pe care acolo nu-l mai simțisem vreodată. Și nici freamătul cu care eram obișnuită nu mai era. În locul lui era o liniște, erau oamenii televiziunii, care pășeau încet, parcă aproape pe vârfuri, vorbind șoptit, să nu tulbure, pesemne, ultimele clipe petrecute de tatăl meu, colegul lor, printre ei. Le mulțumesc tuturor pentru asta (...) Vă mulţumesc în numele tatălui meu!", a mai notat jurnalista. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net