Ultima şedinţă de guvern: au fost majorate salariile profesorilor

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Guvern cu Victor Ponta în calitate de premier a existat un singur act normativ de aprobat: un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind majorarea salariilor profesorilor.

“Pe ordinea de zi avem un singur punct - proiect OUG privind măsuri în învăţământ (...) Este o creştere salarială identică cu cea de la sănătate”, a spus premierul demisionar. În luna octombrie, Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, a anunţat că Guvernul va creşte salariile profesorilor şi ale celorlalţi angajaţi din învăţământ cu 15% de la 1 decembrie, iar primii bani vor fi încasaţi în ianuarie 2016, din bugetul aferent anului viitor. Aceasta este a doua mare creştere de salarii, după cea a medicilor. La 1 octombrie 2015, salariile personalului din sistemul sanitar au fost majorate cu 25%, fapt care a stârnit nemulţumirea sindicatelor din Educaţie. 

Loading...

Citește și

  • premier, anonim

    La ora 13.00, vom afla numele viitorului premier, propus de Coaliția la putere. Teoretic, până în această seară (miercuri, 4 noiembrie) s-ar putea să avem un nou Guvern desemnat, acceptat de președintele Iohannis. Victor Ponta a anunţat că îl propune pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, pentru funcţia de prim-ministru interimar.

  • victor ponta conferinta presa mediafax

    Fostul premier Victor Ponta a condus ultima şedinţă a guvernului său şi a concluzionat în faţa foştilor colaboratori că "este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni". Acesta a şi transmis un ultim mesaj politic pe pagina sa de Facebook în acelaşi timp cu discursul preşedintelui Klaus Iohannis.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1