Ultima oră! Anunțul făcut de Ludovic Orban despre amânarea alegerilor locale din 27 septembrie

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orban spune că nu se pune problema, încă, ca alegerile locale să fie amânate pentru 2021
Premierul Ludovic Orban spune că nu se pune problema, încă, ca alegerile locale să fie amânate pentru 2021

Coronavirusul pune sub semnul întrebării alegerile locale stabilite pentru 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat că este prematur să vorbim despre o posibilă amânare și că, deocamdată, nu se pune problema renunțării la votul românilor.

”E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor locale, care trebuie să se desfăşoare pe data de 27 septembrie”, este declarația făcută astăzi, 23 iulie, de premierul Ludovic Orban.

„Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Se poate face campanie în spaţii deschise, pe media, online. Se pot organiza secţiile de votare şi procesul de votare, astfel încât să nu existe riscurile răspândirii virusului. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a afirmat Orban, citat de news.ro. 

1.112 cazuri de coronavirus, în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 1.112 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de Covid-19 în România.

Bilanţul este de 41.275 de persoane infectate. De asemenea, 25 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.126.

În ultimele 24 de ore au fost făcute peste 20.000 de teste, dintre care 8.107 la cerere.

Executivul a adoptat, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an.

Calendarul alegerilor locale stabilite pentru 27 septembrie

Din 20 iulie, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi au putut începe strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei.

De asemenea, perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7-11 august, iar perioada depunerii candidaturilor este 7-18 august. Campania electorală începe în data de 28 august şi se va încheia în data de 26 septembrie, ora 7.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net