Ultima bălăceală! Parcă am fi în toiul verii

balaceala16-act-1.jpg

Tinerii au sărit în piscină şi s-au distrat toată ziua la plajă
Foto: Roberto Sălceanu

Suntem în plină toamnă, dar românii au parte de aceleaşi distracţii ca în toiul verii. Se bălăcesc şi pun pe ei ultimul strat de bronz. Ar fi şi păcat să stea în casă când afară soarele dogoreşte.

Dacă săptămâna trecută a fost frig şi a plouat, zilele acestea parcă au dat ­înapoi o filă din calendar. Nu sun­tem în august, dar ne simţim ca în toiul verii. Vineri au fost 33˚C, în Capitală, vreme numai bună de bălă­ceală. Astfel că piscinele care încă mai sunt deschise au fost luate cu asalt de amatorii de soare şi baie.

balaceala26-act-2.jpg

Alex, Mădălina şi Eduard sunt fericiţi că toamna e ca vara
Foto: Roberto Sălceanu

“Ce toamnă? Noi ne simţim ca vara. E ­neaşteptat de cald şi avem de gând să ne petrecem ultimele zile călduroase la bazin”, ne-a spus Mădălina, care a venit vineri la piscina Aqua Garden, de la complexul Mi­litari Residence. Tinerii au făcut tumbe în apă şi au mai pus pe ei încă un strat de bronz.

balaceala36-act-tate-img_79.jpg

Chiar dacă soarele nu mai are putere, doamnele se masează bine cu cremă
Foto: Roberto Sălceanu

Şi în ­weekend se anunţă temperaturi extrem de mari, de până la 30˚C la umbră, aşa că nu mai staţi pe gânduri şi mergeţi să vă răcoriţi. La Aqua Garden e deschis între orele 9.00-21.00, iar intrarea e gratuită. Aveţi şezlong fără să plătiţi şi vă puteţi comanda de la restaurant mâncare şi băutură. De săptămâna viitoare, temperaturile mai scad, în Bucureşti, şi se vor încadra între 22 şi 26˚C.

Cod galben de caniculă în şapte judeţe din vestul ţării

Meteorologii au emis, vineri,  o avertizare cod galben de caniculă pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor şi Satu Mare.Temperaturile ajung sâmbătă şi duminică la 35-37˚C şi este disconfort termic accentuat. De duminică seară se mai răceşte, astfel că de săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi maxime de 22-23˚C, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni, şi minime de 10-12˚C. La mare vor fi cel mult 22˚C, iar la munte în jur de 14˚C. E posibil să plouă slab, în special, în Transilvania, Maramureş, Dobrogea şi Muntenia.
Litoral. 26 de grade şi tarife la jumătate

litoral6-act-3.jpg

Ieri, în Mamaia, câţiva turişti curajoşi făceau plajă şi baie

Vreme caldă şi preţuri de până la 50% mai mici. De asta au parte turiştii care s-au mai dus la mare la mijloc de septembrie. Se anunţă un weekend însorit, iar hotelierii au tăiat serios din preţuri, astfel că o noapte de cazare la un hotel de 3* ajunge şi la 90 de lei. În timp ce unii încearcă să mai prindă puţin bronz, sunt şi curajoşi care se avântă în marea învolburată. Sâmbătă, pe litoral vor fi 26 de grade Celsius, iar duminică maxima va ajunge la 28 de grade. Aşa că dacă vreţi să vă mai bucuraţi de o baie în mare, ar fi bine să o planificaţi weekendul acesta!

 

Loading...

Citește și

  • Vară în toată regula, la mijlocul lui septembrie. Mai mult, în vestul țării, se anunță trei zile caniculare. Tocmai de aceea, meteorologii au emis, ieri, o informare de vreme deosebit de caldă, valabilă de astăzi, până sâmbătă.

  • E deja septembrie, iar în curând, vreme se va răci şi vom scăpa de canicula care ne-a înnebunit pe toată perioada verii. Putem să spunem că, în sfârşit, a venit toamna. Iată 9 motive pentru care aceasta e cea mai frumoasă perioadă a anului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1