Uliul anti-ciori! Primarul din Ploiești a găsit soluția pentru alungarea ciorilor care murdăresc băncile din parcuri

banca_murdara_ploiesti.jpg

Bancă de pe Bulevardul Independenței din Ploiești
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Alungatul ciorilor din una dintre cele mai cunoscute zone de promenadă din Ploiești este o problemă cu care autoritățile locale se confruntă de ani de zile. Acum, Primăria intenţionează să apeleze la serviciile unui dresor de păsări de pradă, care să vină în oraș pentru o perioadă de un an cu un uliu special antrenat.

Primarul este convins că această măsură excentrică pentru alungarea păsărilor va da roade. ”Este o metodă folosită încă pe aeroporturi pentru a îndepărta păsările din zona unde decolează sau aterizează avioanele. Am mai încercat această variantă în 2010 şi a funcţionat atunci”, a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, pentru adevarul.ro.

Astfel, Primăria va apela la serviciile unui dresor de păsări de pradă, care să vină la Ploieşti pentru o perioadă de un an cu un uliu special antrenat. Doar simpla prezenţă a răpitoarei în zona unde cuibăresc ciorile ar putea rezolva pe cale naturală această problemă care trenează la Ploieşti de cel puţin 15 ani, sunt de părere autoritățile.

”Băncile și trotuarele de sub castani sunt murdare tot timpul”

De-a lungul anilor, în Ploiești s-au folosit tot felul de metode pentru îndepărtarea ciorilor de pe Bulevardul Castanilor, dar fără rezultat. „Am adus pompierii cu tunurile de apă, am dărâmat cuiburile, am folosit metode moderne, un aparat cu ultrasunete pe care l-am montat pe blocul Gioconda, cel mai înalt din oraş, dar degeaba. Băncile şi trotuarele de sub castani nu pot fi folosite pentru că sunt murdare tot timpul. Astăzi spălăm, mâine sunt la fel. Am zis să încercăm şi varianta cu uliul. Prezenţa păsării de pradă sperie ciorile şi ar putea pleca de bunăvoie”, a mai spus Volosevici.

Autoritățile locale spun că ciorile sunt atrase de fosta groapă de gunoi a Ploieștiului, unde găsesc hrană în permanenţă, iar castanii, foarte înalţi, reprezintă pentru păsări o zonă perfectă de adăpost pe timp de noapte. În plus, oraşul este înconjurat de câmpuri cu culturi de cereale, o altă sursă de hrană pentru păsări. Deocamdată, nu este clar dacă alungarea ciorilor cu ajutorul unui uliu este legală. Cioara este specie protejată de lege, iar şoimăritul (vânătoarea cu păsări răpitoare) nu este legal în România.

 

Citește și: 

 

Atenție! Se numără ciorile. La recensământ poate participa oricine


Antrenează vulturi să vâneze dronele

Loading...
 
 

Citește și

  • Eveniment organizat de ziua păsărilor în Parcul Văcăreşti

    Ziua Păsărilor este sărbătorită, în fiecare an, la data de 1 aprilie. Şi pentru că exită destule superstiţii legate de unele înaripate, ornitologii încearcă să elucideze misterele care stau în spatele poveştilor de groază despre bufniţe, ciori, pescăruşi sau cormorani. Astfel, în toată lumea se organizează evenimente în care copiii sunt învăţaţi, prin intermediul jocului, cum să devină prietenii păsărilor.

  • invazie, ciori, excremente, murdarie

    Pe vremuri era principala arteră de promenadă. Ar fi şi acum dacă şi autorităţile ar sprijini această activitate. Bătrânul bulevard al Castanilor din Ploieşti este invadat de ciori.