Uite unde a ajuns comoara găsită în grădină!

Citeste tot despre: 

Comoara descoperită de prahoveanul din Mălăieştii de Jos poate fi vizitată. Într-un timp record, specialiştii din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova au reuşit să cureţe şi să recondiţioneze piesele ca să le expună.

Tezaurul de o excepţională valoare istorică şi arheologică va sta în vitrină o lună, în cadrul expoziţiei „Comori antice redescoperite”. La deschidere  a participat şi fiul celui care a dat peste comoară în timp ce săpa în curtea casei, un şanţ de canalizare. 

“Doamne, cum arată acum! E minunată! Eu le ştiu atunci când au fost găsite. Verzi şi pline de pământ. Nu mă aşteptam să arate aşa. E minunat”, s-a arătat extrem de încântat Florin Vasile.

Tatăl său, Grigore Vasile, a scos la lumina zilei, în timp ce săpa un șanț în spatele casei, o cană din bronz în care se găseau 74 de monede din argint, cinci brățări din argint, o fibulă din argint, dar și două lingouri din același metal. 

Loading...
 
 

Citește și

  • A vrut să sape o canalizare, dar a dat peste o comoară! Grigore Vasile, un sătean de 70 de ani din localitatea Mălăieştii de Jos, a scos la lumina zilei un tezaur vechi de peste 1700 de ani. Monede, brăţări şi lingouri din argint, din epoca romană.