Uite planta care face şi cartofi, şi vinete!

Ultima actualizare:

    Valentin Cucu a reuşit să obţină pe acelaşi vrej vinete şi cartofi
Valentin Cucu a reuşit să obţină pe acelaşi vrej vinete şi cartofi

Pasiunea naşte lucruri frumoase şi gustoase! Valentin Cucu, din comuna Bălţăteşti (Neamţ), este unul dintre cei mai cunoscuţi cultivatori de legume din ţară, mai ales pentru preocuparea de a testa şi de a face schimburi de seminţe din soiuri vechi.

„Tot ceea ce produc în grădină şi în solar e numai pentru a recolta seminţele. Unele seminţe le folosesc în schimburile internaţionale, iar o parte le vând, pentru că e foarte scumpă întreţinerea culturilor”, a explicat, pentru adevarul.ro, Vali Cucu. Printre „minunile” create de domnul Cucu se numără şi planta care produce în acelaşi timp cartofi şi vinete. Performanţa a avut la bază principiul că atât cartoful, cât şi roşia sau vânăta provin din aceeaşi familie de plante: solanacee.

„Este vorba de o altoire simplă, care se face în V. Pentru reuşita culturii ai nevoie de un cartof productiv şi o vânătă care face fructe de mărime mică spre medie”, mărturiseşte Valentin Cucu. O altă legumă inedită produsă de cultivator este castravetele-şarpe, denumit aşa datorită formei sale.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net