Uite pe ce suprafață se întinde zona metropolitană. MAI spune că se întinde pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiilor

Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că sunt considerate zone metropolitane teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestora. În aceste zone nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea între localităţi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul naţional al României în privinţa zonelor în care cetăţenii pot circula în afara localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis precizări, prin Comandantul Acţiunii, Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

"Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile", transmite MAI.

De vineri 15 mai, România a intrat în stare de alertă, după două luni de restricții impuse de starea de urgență. Măsurile sunt mai relaxate, viața cotidiană își reia cursul, însă interdicțiile nu lipsesc. 

Citește și: 

STARE DE ALERTĂ. Cum se defineşte zona metropolitană și ce trebuie bifat pe declaraţie

13 întrebări și răspunsuri despre ce NU ai voie să faci în starea de alertă

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net