Uite leafa, nu e leafa!

Ultima actualizare:

    Ministrul muncii Ana Costea a spus că demisionează dacă guvernul Cioloş aprobă proiectul respins de sindicate
Ministrul muncii Ana Costea a spus că demisionează dacă guvernul Cioloş aprobă proiectul respins de sindicate

Grila de salarizare propusă de Guvern a picat, ieri, după întâlnirea cu sindicatele. Liderii acestora au ieşit nervoşi de la negocieri şi i-au cerut premierului să-i cheme la discutarea unui nou proiect privind lefurile. În plus, ministrul muncii, Ana Costea, a anunţat că îşi va da demisia.

Scandal mare pe proiectul de ordonanţă de urgenţă privind grila de salarizare a bugetarilor. Ieri, la ora 11.00, s-au adunat la sediul Ministerului Muncii reprezentanţii CNSLR-Frăţia, cei ai sindicatului „SED LEX” şi mai mulţi miniştri din guvernul Cioloş, printre care cel al justiţiei, al muncii şi vicepremierul Vasile Dâncu. După două ore şi jumătate de discuţii aprinse, liderii sindicaliştilor au ieşit din sediul ministerului şi au anunţat că proiectul va fi retras de Ministerul Muncii.

„Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanţă de urgenţă care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloş: în regim de urgenţă, să întrunească Consiliul tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanţă”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, Marius Nistor. 

Culmea e că, după discuţia cu sindicatele, nici măcar ministrul muncii, Ana Costea, nu mai susţine proiectul şi ameninţă cu demisia. „Doamna ministru a precizat faptul că, în situaţia în care nu se va lua act de faptul că dumneaei nu susţine această ordonanţă de urgenţă, este dispusă să-şi depună mandatul. Până la urmă, noi asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în condiţiile în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse, nu avem cum să le susţinem şi să fim de acord”, a declarat consilierul ministrului, Cosmin Andreica.

Conform proiectului care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 august, dar care a picat, ieri, lefurile bugetarilor scădeau la jumătate. Singurii care aveau parte de ceva bani în plus erau debutanţii.

La închiderea ediţiei, premierul Dacian Cioloş, ministrul muncii, cel al finanţelor şi cel al economiei, ca şi vicepremierul Costin Borc se aflau într-o întâlnire pentru a discuta despre concluziile negocierilor cu sindicatele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net