Uite cum va arăta Spitalul Metropolitan! Va fi a doua clădire ca mărime din ţară

7_1.jpg

Clădirea spitalului din Pipera va fi a doua ca mărime din România, după Casa Poporului

30 de săli de operaţii, 1.000 de paturi, spaţii de cazare pentru personal medical şi pacienţi. Sunt câteva dintre caracteristicile celui mai mare spital din România, al cărui proiect a fost prezentat miercuri de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Pe Şoseaua Pipera, la limita dintre sectorul 2 al Capitalei şi judeţul Ilfov, se va ridica începând din martie 2020 Spitalul Metropolitan, o unitate medicală cum nu s-a mai văzut la noi în ţară. Pe un teren de 47 ha, situat la adresa Şos Pipera 55, se va ridica potrivit arhitecţilor un mastodont de şapte etaje, de firma literei H, legat de o altă clădire de 12 etaje cu heliport deasupra. Spitalul va fi ca dimensiuni a doua clădire din ţară după Casa Poporului, sediul Parlamentului.

7_3.jpg

Clădirea principală va avea șapte etaje și forma literei H

”Va avea circa 1.000 de paturi pentru pacienţi, din aceste paturi, 750 vor fi pentru spitalizare continuă”, a anunţat ieri Firea. Vor fi create 1.300 de noi locuri de muncă, dintre care 1.100 vor fi chiar medici şi asistenţi, restul personal tehnic. De asemenea, va exista o grădiniţă, o creşă atât pentru personalul medical, cât şi pentru familiile pacienţilor. În clădirea de 12 etaje, trei vor fi spaţii de cazare pentru aparţinători, trei vor fi ocupate de săli de operaţii şi trei vor fi locuinţe pentru medici. Costul estimat este de 400 de milioane de euro, despre care Gabriela Firea a susţinut că este mic faţă de amploarea proiectului. În prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vor fi supuşi dezbaterii şi aprobării indicatorii tehnico-economici.

7_2.jpg

Sălile spitalului vor fi dotate cu aparatură modernă

Rămâne o problemă: cum va termina Firea spitalul în trei ani, dacă Guvernul Dăncilă, când i-a cedat o parte din teren, a menţionat că proiectul are o durată de ”maximum 20 de ani”. Gabriela Firea a mai anunţat că pentru a face faţă fluxului de trafic generat de giganticul spital, va fi refăcută edilitar întreaga zonă: se va trece de la anul, printre altele, la extinderea la două benzi pe sens a Bulevardului Dimitrie Pompei, după modelul modernizării stră--zii Fabrica de Glucoză. Pe Şoseaua Petricani se va construi un pasaj rutier suprateran peste calea ferată şi se vor amenaja noi străzi în jurul imensului teren.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1