Uite cum va arăta Muzeul maşinilor Dacia! Clădirea va fi ridicată la Mioveni

Ultima actualizare:

    Muzeul Dacia va fi gata în 2019, anunţă primarul din Mioveni
Muzeul Dacia va fi gata în 2019, anunţă primarul din Mioveni

Modelele Dacia fabricate din 1968 şi până în prezent îşi vor găsi locul la muzeu! Construcţia se va întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, la Mioveni (Argeş), va costa 8 milioane de euro şi va cuprinde o colecţie de 58 de modele Dacia. Oficialii estimează că muzeul va fi inaugurat peste doi ani.

Gata, la toamnă vor începe lucrările! Oficialii Primăriei Mioveni au anunţat că vor demara construcţia unui muzeu al maşinilor Dacia. Construcţia va fi ridicată pe un teren care a aparţinut uzinei Dacia, la Mioveni, proiect în care se vor implica şi reprezentanţii Grupului Renault. Muzeul auto ar urma să aibă anvergura unora din Europa Occidentală, precum cele din Mulhouse (Franța), Wolfsburg, Stuttgart și Munchen (Germania). 

"Proiect grandios, din metal şi sticlă"

„Un teren de 11.000 de metri pătrați va fi transferat din proprietatea Dacia în cea a Primăriei Mioveni. În câteva săptămâni, transferul va fi aprobat în şedinţă de consiliu local. Pe respectivul teren va fi construit viitorul Muzeu Dacia“, detaliază Ion Georgescu, primarul localităţii Mioveni.Edilul anunţă că lucrările vor dura aproximativ doi ani. „Sperăm să realizăm viitorul muzeu cu fonduri europene. Costurile pentru Muzeul Dacia se vor ridica la aproximativ 8 milioane de euro. Va fi un proiect grandios din metal şi sticlă, cu săli de conferinţă şi săli de prezentare. Vor fi expuse 58 de maşini, începând de la primul model din 1968“, mai spune Georgescu.Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net