Uite cum își apără primarul comuna de hoţi!

Ultima actualizare:

    Primarul comunei Cozmeşti, Hristache Sima, a reînviat patrulele comunale FOTO: adevarul.ro
Primarul comunei Cozmeşti, Hristache Sima, a reînviat patrulele comunale FOTO: adevarul.ro

Un primar din Vaslui a găsit o soluţie inedită pentru a asigura paza comunei, după ce şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie a atras atenţia că furturile din mediul rural sunt în continuă creştere.

În aproape 80% din comunele din județul Vaslui nu este asigurată paza pe timpul nopții, motiv pentru care numărul furturilor din gospodării a crescut alarmant. Primarul comunei Cozmeşti, Hristache Sima, a venit o idee salvatoare. A reînviat patrulele comunale pentru a-şi proteja consătenii de hoţi, scrie adevarul.ro.

Cum bugetul local nu permite angajarea de personal calificat, edilul găsit soluţia pentru a realiza paza comunală cu costuri minime: obligarea asistaţilor sociali să asigure paza, în mod organizat. Astfel, va fi instituit un corp de pază comunal, alcătuit, în perioada verii, din 20 de persoane, care vor lucra 8 ore pe timp de noapte şi care vor patrula pe toate uliţele comunei.

Odată cu venirea sezonului rece, paza va fi asigurată în două schimburi, pentru descurajarea hoţilor care actionează de obicei la adăpostul întunericulului. În plus, primarul anunţă că va construi chioşcuri de pază în zonele de risc. Asistaţii sociali cooptaţi în patrule care vor refuza să efectueze serviciile de pază vor pierde dreptul de a mai beneficia de ajutoare sociale, avertizează primarul de Cozmeşti.

”În comună sunt mulţi bătrâni şi persoane singure, care sunt cei mai expuşi la furturi sau alte infracţiuni. Pentru a face economii la buget şi a rezolva, astfel, alte probleme la fel de stringente, am considerat că-i putem folosi pe beneficiarii Legii 416, care oricum trebuie să presteze un număr de ore în folosul comunităţii. Din cei 180 de beneficiari ai venitului minim garantat înregistraţi la nivelul comunei Cozmeşti, vom găsi în mod sigur persoane care, prin rotaţie, să facă serviciu de pază comunală. Cei care vor refuza, fără a prezenta motive obiective, vor rămane fără acest ajutor financiar“, a declarat Hristache Sima, primarul comunei Cozmesti, citat de adevarul.ro.

În plus, edilul afirmă că în comună vor fi montate şi 30 de camere de supraveghere, acestea fiind aplasate în zonele considerate de risc.

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net