Uite cum a împărţit Guvernul Grindeanu banii pentru 2017!

Citeste tot despre: 

Tot marţi seară, Guvernul a adoptat proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2017.

Click! vă spune cum au fost împărţiţi banii în principalele domenii de interes: sănătate, educaţie, muncă şi transporturi. Proiectul urmează să fie discutat, apoi votat, în Parlament.

Sănătate: 33,8 miliarde de lei, mai mult cu 3,5 miliarde lei decât în 2016

Principalele obiective finanţate: alocarea a 700 milioane de lei suplimentar pentru medicamente compensate şi gratuite, construcţia de spitale regionale şi dotarea fiecărui spital judeţean cu un Computer-Tomograf, achiziţionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii, dotarea a şapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului, finanţarea majorării cu 15% a salariilor din sistemul sanitar.

Educaţie: 25,02 miliarde de lei, mai mult cu 3,3 miliarde lei decât în 2016

Principalele obiective finanţate: finanţarea majorării cu 15% a salariilor din învăţământ, demararea programului ”Masă caldă” pentru 29.695 de elevi din 50 de şcoli, finalizarea a 15 grădiniţe şi 12 şcoli (48 mil. lei) – după cum veţi vedea, în bugetul ministerului dezvoltării există finanţare pentru construcţia a 2.000 de şcoli şi a 2.500 de creşe şi grădiniţe.

Muncă şi protecţie socială: 79,7 miliarde de lei, mai mult cu 6,36 miliarde decât în 2016. Principalele obiective finanţate: creşterea salariului minim la 1.450 lei, de la 1 februarie, creşterea pensiei minime la 520 de lei, de la 1 martie, majorarea valorii punctului de pensie la 1.000 de lei, de la 1 iulie, programul ”Prima Chirie” (18 mil. lei), programul ”Primul Salariu”.

Ministerul Transporturilor: 13,76 miliarde de lei, mai mult cu 5,18 miliarde (60%) decât în 2016

Principalele obiective finanţate: 62,5 km din secţiunea de autostradă Lugoj-Deva, 28,7 km din secţiunea de autostradă Sebeş-Turda, finalizarea variantelor ocolitoare din Târgu Jiu, Târgu Mureş, Caracal, Braşov şi modernizarea centurii municipiului Bucureşti între A1 şi DN7, finalizarea magistralei 4 de metrou Bucureşti (325 mil. lei), asigurarea gratuităţii transportului CFR pentru studenţi. (Marina Dohi)

Loading...

Citește și

  • În ciuda așteptărilor, care estimau o bătălie pe buget, între președintele României, Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu, CSAT a avizat favorabil marți bugetele pe siguranţă naţională.”Premierul s-a angajat ca la rectificare să completeze. Bugetul prezentat de Guvern este unul problematic, supraevaluat”a declarat după ședință președintele Klaus Iohannis.

  • buget, program, vot, guvern

    Bugetul pe 2017 va ajunge la vot în Parlament abia peste o săptămână. Procedurile vor începe imediat ce proiectul va fi adoptat în ședința de Guvern care va avea loc astăzi, începând cu ora 14.00.

  • Guvernul Grindeanu reduce fondurile pentru Educaţie, Interne, Apărare şi servicii secrete, alocă mai mulţi bani pentru Agricultură, Transporturi şi cheltuiieli sociale. În timp ce Preşedinţia şi Parlamentul au bugete mai mici faţă de 2016, Executivul a început să aloce fonduri importante pentru salvarea TVR

  • guvernul grindeanu, primele masuri, buget 2017, ce urmeaza dupa numirea ministrilor

    Liderii PSD Și ALDE se reunesc azi la ora 14.00 în cadrul Comitetului Executiv Național pentru a aproba componența viitorului Guvern. Miniștrii propuși de cele două formațiuni vor fi anunțați în Parlament azi, în jurul orei 16.00. Însă, de la numire până la preluarea efectivă a sarcinilor pentru care se vor angaja în fața românilor, reprezentanții Executivului vor trece prin mai multe filtre. PSD și ALDE au toate motivele să grăbească lucrurile: au promisiuni electorale de onorat, care depind în întregime de aprobarea cu celeritate a bugetului de stat pe 2017.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1