Uite cum a împărţit Guvernul Grindeanu banii pentru 2017!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tot marţi seară, Guvernul a adoptat proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2017.

Click! vă spune cum au fost împărţiţi banii în principalele domenii de interes: sănătate, educaţie, muncă şi transporturi. Proiectul urmează să fie discutat, apoi votat, în Parlament.

Sănătate: 33,8 miliarde de lei, mai mult cu 3,5 miliarde lei decât în 2016

Principalele obiective finanţate: alocarea a 700 milioane de lei suplimentar pentru medicamente compensate şi gratuite, construcţia de spitale regionale şi dotarea fiecărui spital judeţean cu un Computer-Tomograf, achiziţionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii, dotarea a şapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului, finanţarea majorării cu 15% a salariilor din sistemul sanitar.

Educaţie: 25,02 miliarde de lei, mai mult cu 3,3 miliarde lei decât în 2016

Principalele obiective finanţate: finanţarea majorării cu 15% a salariilor din învăţământ, demararea programului ”Masă caldă” pentru 29.695 de elevi din 50 de şcoli, finalizarea a 15 grădiniţe şi 12 şcoli (48 mil. lei) – după cum veţi vedea, în bugetul ministerului dezvoltării există finanţare pentru construcţia a 2.000 de şcoli şi a 2.500 de creşe şi grădiniţe.

Muncă şi protecţie socială: 79,7 miliarde de lei, mai mult cu 6,36 miliarde decât în 2016. Principalele obiective finanţate: creşterea salariului minim la 1.450 lei, de la 1 februarie, creşterea pensiei minime la 520 de lei, de la 1 martie, majorarea valorii punctului de pensie la 1.000 de lei, de la 1 iulie, programul ”Prima Chirie” (18 mil. lei), programul ”Primul Salariu”.

Ministerul Transporturilor: 13,76 miliarde de lei, mai mult cu 5,18 miliarde (60%) decât în 2016

Principalele obiective finanţate: 62,5 km din secţiunea de autostradă Lugoj-Deva, 28,7 km din secţiunea de autostradă Sebeş-Turda, finalizarea variantelor ocolitoare din Târgu Jiu, Târgu Mureş, Caracal, Braşov şi modernizarea centurii municipiului Bucureşti între A1 şi DN7, finalizarea magistralei 4 de metrou Bucureşti (325 mil. lei), asigurarea gratuităţii transportului CFR pentru studenţi. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net