Uite cum au crescut pensiile de rând și cele speciale, în luna septembrie!

Ultima actualizare:

    Pensiile de rând au înreguistrat o creştere de 178 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie de la  1.100 lei la 1.265 de leiFOTO: Click!
Pensiile de rând au înreguistrat o creştere de 178 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie de la 1.100 lei la 1.265 de leiFOTO: Click!

Pentru prima dată de când s-au instituit pensiile speciale, pensiile de rând au crescut mai mult decât pensiile încasate de foştii magistraţi. Motivul este majorarea punctului de pensie de la data de 1 septembrie.

Contrar obiceiului, Casa Naţională de Pensii Publice a publicat cu circa 20 de zile în avans statisticile privind nivelul pensiilor de stat, majorate ca urmare a creşterii punctului de pensie, dar şi nivelul pensiilor speciale, scrie adevarul.ro.

Casa Naţională de Pensii Publice a publicat cu circa 20 de zile în avans statisticile privind nivelul pensiilor de stat, majorate ca urmare a creşterii punctului de pensie.

  • Astfel, pensiile magistraţilor au crescut în septembrie cu 137 de lei (de la 18.430 lei în august, la 18.567 lei în septembrie).
  • Pensiile de rând au înreguistrat o creştere de 178 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie de la  1.100 lei la 1.265 de lei, respectiv 15%.
  • Potrivit datelor CNPP, numărul pensionarilor foşti magistraţi a crescut în luna septembrie cu 11 persoane faţă de luna august, pensia bazată pe contribuţie fiind şi ea mai mare – 3.173 lei -, faţă de 2.760 lei în luna august.
  • Pe de altă parte, suplimentul plătit de stat, adică din taxele şi contribuţiile plătite de toţi românii, a scăzut cu 15 lei, nivelul cotei suportate din bugetul de stat fiind de 17.250 lei în septembrie, faţă de 17.265 lei în august.

Citește și:

Ce pensii ridicole au artiștii noștri! Maria Dragomiroiu: «Cum să trăiesc cu banii ăștia»?

Cât înseamnă de fapt majorarea de pensie: 178 de lei în plus

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net