Uite cu cât va crește salariul minim brut de la 1 ianuarie 2019!

salariu minim-bani--portofel.jpg

Persoana care numara bani. Salariul minim va creste de la 1 ianuarie 2019
Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie 2019, în fiecare din următorii patru ani
FOTO: Click!

Vești bune pentru cei care muncesc. Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie 2019, apoi în fiecare an, până în 2022. Asta a anunțat Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa. Hotărârea de Guvern va fi promovată curând.

Salariul minim va creşte gradual în următorii patru ani, a afirmat Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, precizând că s-a discutat acest aspect în şedinţa de joi a Consiliului Naţional Tripartit, iar Hotărârea de Guvern va fi promovată curând.

Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie 2019

Joi, 20 septembrie, la Consiliul Naţional Tripartit, s-a ridicat problema că trebuie să anunţe Guvernul salariul minim, ca bază pentru bugetul pe 2019, dar şi pentru a da predictibilitate şi posibilitate operatorilor economici, scrie news.ro.

”Din discuţii, a rezultat că salariul minim brut trebuie să crească la 2.500 lei în 2022, asta înseamnă 150 de lei brut în fiecare an. Au zis că vor scoate HG-ul respectiv", a spus Hossu, pentru HotNews.ro. 

El a precizat că autorităţile sunt în curs de realizare a actului normativ şi crede că în două săptămâni va fi gata. "Noi am cerut cât mai repede, dar acum chestiunea declarativă a Guvernului e că-l vor scoate repede. Sunt în curs de realizare a actului normativ. Actul notmativ nu trebuie decât să calculeze numărul de zile lucrătoare pentru la anul, pentru că dau şi tarifarul orar pentru numărul de zile lucrătoare de anul viitor. Eu sper că iese repede, în două săptămâni", a precizat liderul Cartel Alfa, citat de news.ro.

Guvernul are obligaţia legală să se consulte în Consiliul Naţional Tripartit înainte să modifice salariul minim.

Citeste si:

Ce joburi bine plătite sunt în Europa! Te poți angaja cu 4.000 de euro

Loading...
 
 

Citește și

  • salarii bani

    Bucureştenii sunt cel mai bine plătiţi salariaţi din România, în timp ce lefurile cele mai mici le au angajaţii din Teleorman. Uite harta salariilor din România, pentru anul trecut.

  • dragnea tudose

    Anul 2018 a început cu intrarea în vigoare a unor modificări legislative care afectează cea mai mare parte a populaţiei, dar şi mediul de afaceri, cele mai importante schimbări vizând trecerea contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat, creşterea salariului minim brut pe economie la 1.900 de lei, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, dar şi a cotei de contribuţie la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%.