Uite ce a vorbit Cioloș cu internauții, pe Facebook!

Ultima actualizare:

    Premierul le-a dat explicații, miercuri, senatorilor în cazul ANAF - Intact
Premierul le-a dat explicații, miercuri, senatorilor în cazul ANAF - Intact

Premierul Dacian Cioloș s-a conversat pe contul său de Facebook, miercuri, până târziu în noapte, cu internauții, pe marginea discursului pe care l-a avut în Senat referitor la evacuarea trustului Intact din sediile în care funcționează. Iată ce i-au spus oamenii!

Dacian Cioloș a fost chemat, miercuri, în Senat pentru a da explicații în cazul trustului Intact, care a fost somat de ANAF să părăsească, în cinci zile, sediile.

În seara de după discursul din Senat, primul-ministru a explicat pe contul său de Facebook ce a vrut să le transmită parlamentarilor. La scurt timp de la publicare, premierul a fost asaltat cu întrebări și comentarii din partea internauților. Nu mică le-a fost mirarea când Cioloș le-a și răspuns.

Iată textul publicat de premier!

„Mesajul pe care am dorit să-l transmit astăzi în Senat are trei puncte principale.

1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției ‪#‎ANAF, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.

2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.

3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”.

Imediat după publicarea mesajului au început să apară comentariile și, apoi, răspunsurile premierului. Iată câteva!

Mihai Pahontu: „Domnule Dacian Cioloş, aveți doar două variante:

1.Vă îndoiți sub presiunea sistemului și vă păstrați funcția.

2. Faceți ce trebuie să faceți, respectați legea și impuneți aplicarea ei justă riscându-vă scaunul, fiind posibil să vă trântească guvernul.”

Dacian Cioloş: „Nu, nu mă îndoiesc. Încerc să găsesc echilibrul și bunul simț, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune.”

Giulian Buluc: „Despre MODUL lor de acțiune se poate vorbi mult - știu sigur că e gresit - dar nu trebuia amintit AZI, ÎN CAZUL ĂSTA ! Nu public, ci direct lor.”

Dacian Cioloş: „Înainte de a o spune public le-am spus-o și lor. Președintele ANAF a recunoscut azi că poate nu a fost modul cel mai bun de intervenție. Nu aș fi spus-o public fără să le-o spun lor, pentru că le respect cu adevărat munca făcută în interesul cetățeanului.”

Bengescu Alex: „Dacă nu condamnați ANAF-ul era chiar un discurs remarcabil. Noi muritorii rămânem fără banii din cont pentru sume ridicol de mici. Sau susținerea e direct proporțională cu suma furată?”

Dacian Cioloş: „Nu am condamnat ANAF, dimpotrivă. Au acționat remarcabil pe fond, respectând legea. Am condamnat forma, modul de acțiune, care a lăsat impresia dorinței de a intimida.”

Andrei Andrei: „Tovarășe Cioloș, încă odată v-ați făcut datoria de anti-român (prima dată ca un „simplu” comisar european pentru agricultură). Să ne trăiți!”

Dacian Cioloş: „Prin ce credeți că am fost anti-român azi?”

Dan Stăncel: „Domnule Dacian Cioloş, în exprimarea Dumneavoastră de astăzi ați greșit utilizând expresia „condamn modul în care ANAF...”. Dumneavoastră reprezentați Guvernul și Statul Român. ANAF a aplicat legea. Nu vă lăsați apăsat de presiunea mediatico-politică. Sunteți un premier tehnocrat!”

Dacian Cioloş: „Pe fond ANAF a acționat foarte bine. Dar riscă să se discrediteze ca instituție dacă lasă impresia dorinței de a intimida pe cei controlați. DOAR forma am regretat-o, nu fondul, pe care îl apreciez și susțin.”

Camil Golub: „Astăzi ați avut o ocazie uriașă să apărați domnia legii și să fiți un purtător de cuvânt al noii Românii. Ați ratat această ocazie. Degeaba vă înconjurați de oameni de calitate precum Cristian Ghinea sau Vlad Alexandrescu dacă în același timp faceți astfel de compromisuri. Rămânerea la putere nu înseamnă nimic dacă în momentele cheie nu exprimați energia reformistă a celor care au ieșit în stradă și v-au făcut prim-ministru.”

Dacian Cioloş: „Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în fața celor care au vrut doar spectacol și am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susținânt faptul că ANAF a aplicat legea, dar regretând că a fost și o tendință de intimidare care, din păcate, a fost speculată, apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut să nu pierd energia reformistă transmisă de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii.”

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net