Uite ce trebuie să faci pentru ca fiecare dimineață să fie perfectă!

dimineata_perfecta.jpg

sfaturi dimineata perfecta detoxifiere tupa
După ce te trezești, urmează cei patru pași care te țin sănătos!

Deși pentru unii e greu de crezut, dimineaţa este cea mai importantă perioadă din zi. O spun la unison medicii, profesorii, antrenorii de sport. Și asta, pentru că, în funcţie de starea psihică pe care ne-o putem induce încă de la primele ore, putem avea o zi perfectă.

Muzica optimistă, energică și cele câteva exerciții de gimnastică sunt esențiale pentru un început de zi, spune profesorul de yoga Dana Țupa. Aceasta ne recomandă, însă, în plus, patru pași simpli pentru detoxifiere, care ne pot reda vigoarea, vitalitatea şi energia de care avem nevoie pentru a începe ziua.

1.      Curăţarea toxinelor de la nivelul limbii. Curăţarea se face cu o linguriţă, menţinând curbura spre interior. Procedeul se realizează din spate către în faţă, de la dreapta la stânga şi viceversa, până când nu mai există nicio impuritate care să se adune în linguriţă. Nu se va înghiţi nimic, ci se va scuipa orice reziduu. De ce facem acest lucru? Deoarece pe timpul nopţii, sistemul limfatic scoate la suprafaţa limbii o cantitate de reziduuri.

2.      Curătarea nasului cu ajutorul apei uşor saline (concentraţie de jumătate de linguriţă la 200 ml de apă călduţă). Acest procedeu este menit să înlăture praful şi impurităţile din nări, permiţând astfel absorbţia mai bună de oxigen din aer, eliminarea treptată a sinuzitei şi a mucusului în exces cauzat de răceli. Tehnica presupune să umplem alternativ câte un căuş al palmei cu apă salină şi să o aspirăm pe nas încet, astupând câte o nară, iar apoi să suflăm nasul cu putere pe aceeaşi nară pe care am absorbit, blocand-o cu un deget pe cea opusă.

3.      Masarea gingiilor şi interiorul obrajilor. O mulţime de bacterii se află atât la nivelul gingiilor, cât şi pe mucoasa obrajilor sau cerul gurii, acestea fiind înlăturate într-o mare masură cu ajutorul sării măcinate fin. Din Antichitate se cunoşteau efectele terapeutice ale sării, privind eliminarea infecţiilor, a inflamaţiilor. Pe vremuri, când pasta de dinţi nu exista, oamenii obişnuiau să îşi frece gingiile cu sare, pentru a-şi curata dantura. Pentru a începe procedeul de curăţare, trebuie să punem sare nerafinată şi neiodată, mărunţită fin pe degete şi apoi să masăm zonele respective. Acest masaj va elimina toate reziduurile. În final, se clăteşte gura cu apă.

4.      Curăţarea globilor oculari cu apă rece. Curăţarea zilnică a ochilor, pe lângă energizarea specifică, poate duce şi la imposibilitatea dezvoltării unui mediu bacterian, apariţia conjunctivitei şi o vedere mult mai clară. Putem lua în căuşul palmei apă rece (dar nu foarte rece pe timpul iernii) şi să clipim, astfel încât apa respectivă să cureţe ochiul. Imediat, vom simţi o stare de revigorare, imaginea va deveni mai clară, iar mintea se va limpezi instantaneu.

Loading...