Uite ce se va întâmpla cu pensiile în anul 2019!

Ultima actualizare:

    Ministrul munciii, Marius Budăi: ”La 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ţine de cuvânt”FOTO: Click!
Ministrul munciii, Marius Budăi: ”La 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ţine de cuvânt”FOTO: Click!

Am fost bombardați cu informații despre creșteri de salarii și pensii în anul 2019. Ministrul muncii, Marius Budăi, a explicat ce se întâmplă cu Legea pensiilor și de când se va aplica. Uite ce se va întâmpla cu pensiile în anul 2019!

Ministrul muncii, Marius Budăi, a făcut duminică seara o serie de declaraţii privind legea pensiilor, explicând  de ce va creşte punctul de pensie abia din septembrie şi ce categorii de persoane vor beneficia de recalculare.

 “Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaţilor, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituţională, aşteptăm pronunţarea Curţii. La 1 septembrie valoarea punţii de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ţine de cuvânt şi acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, aşa cum am promis”, a anuţat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Când se vor majora pensiile și cu cât

Ministrul Marius Budăi anunţă că majorarea pensiilor a fost acordată, în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.    

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea, care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019, a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe ţară. E un avans cu aceste creşteri şi vom continua să procedăm la fel. Creşterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creşterea inflaţiei la 1 septembrie 2019”, a mai spus ministrul muncii.

Cine va primi pensia majorată

Ministrul Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, şi nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu menţiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcţie de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferenţa de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi, la postul România TV.

Cu cât va crește punctul de pensie

Prin derogare de la Legea privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei și începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1.265 lei.

Începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (pensia minimă) se menține la 640 lei și începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% și este de 704 lei.

Sursa: adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net