Uite ce ne aşteaptă de la 1 aprilie!

Ultima actualizare:

    De azi ar trebui  să avem mai mulţi  bani în buzunar
De azi ar trebui să avem mai mulţi bani în buzunar

Suntem bombardaţi cu noutăţi. De la 1 aprilie am putea avea facturi mai mari la gaze, dar în sănătate sporurile mult aşteptate nu se vor majora. Click! vă prezintă deciziile care vor intra în vigoare de ”Ziua păcălelilor”.

  • GAZE. Niculae Havrileţ, preşedintele Au-to-rităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), a anunţat că, de la 1 aprilie, preţul final pentru consumatorii casnici ar putea creşte cu 1-2%, în urma liberalizării preţului gazelor de producţie internă. 
  • SALARII. Drepturile salariale ale personalului din domeniul sănătăţii plătite din fonduri publice vor fi menţinute şi după 1 martie 2017 la nivelul aflat în plată în luna februarie 2017, a anunţat Guvernul. Acesta explică motivul amânării sporurilor: nu este gata regulamentul care stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia. Practic, prin decizia de joi se stabileşte că se menţin drepturile salariale deja acordate chiar dacă regulamentul de acordare a sporurilor nu a fost elaborat până la 1 martie 2017. 
  • ŢIGĂRI. Teoretic, ţigările ar trebui să se ieftinească, întrucât acciza specifică va fi mai mică, din 1 aprilie, de 329,22 lei/1.000 de ţigarete, faţă de 334,17 lei/1.000 de ţigarete în prezent, potrivit Ministrului Finanţelor.
  • TVA. Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, ieri, la Sibiu, că în cursul zilei de luni va depune la Ministerul de Finanţe documentele necesare pentru reducerea TVA la 9% pentru produsele pe care le vând agenţiile de turism.
  • AJUTOARE. Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor ca să-şi cumpere calculatoare continuă şi în anul 2017. Pot să ceară acest ajutor elevii şi studenţii în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Distribuirea bonurilor se va face până la 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august. Pentru anul 2017 sunt bani pentru 12.000 de beneficiari, elevi şi studenţi.
  • ECONOMIE. Firmele care încheie un contract de ucenicie vor beneficia, la cerere, pe perioada derulării acestuia, între unul şi trei ani, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună net,  echivalentul a 250 euro/lună, a decis joi Guvernul. Banii vor veni în mare măsură de la UE. Totodată, Guvernul a decis să acorde angajatorilor câte 1.350 de lei/lună net, adică 300 euro/lună, pentru a stimula încheierea de contracte de stagiu cu absolvenţi de învăţământ superior. Suma se acordă pe perioada derulării contractului de stagiu.
  • AGRICULTURĂ. Sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi acordat şi în 2017, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare. Guvernul a alocat 349,4 milioane de lei pentru plata acestui ajutor de stat, în anul 2017.

Cele mai tari păcăleli din istorie


    Zână  mumificată
Zână mumificată

Ziua Păcălelilor este sărbătorită încă de pe vremea Imperiului Roman şi este prilejul unic de a lua peste picior orice reguli din societate. Tabloidul britanic „The Mirror” a făcut topul celor mai reuşite glume de 1 aprilie din ultimul veac. Iată cum ne-am distrat de 1 aprilie! În 2007, ştirea că a fost găsită o zână mumificată la marginea unui drum, în Liban, a făcut înconjurul lumii. La finalul zilei autorul articolului a recunoscut că „a fost ţeapă”.


    Sandvişul pentru stângaci
Sandvişul pentru stângaci

În 1998, Burger King a lansat sandvişul pentru stângaci, spunând că ordonarea condimentelor a fost schimbată cu 180 de grade. În 1978, un aisberg a cerut autorizarea de a arunca ancora în portul Sydney. În 1972, ştirea că a fost capturat puiul Monstrului din Loch Ness a stârnit amuzament. În 1957, presa elveţiană a dat lovitura cu „arborele în care cresc spaghetti”. În 1962, milioane de suedezi şi-au pus o pânză roşie pe televizoarele alb-negru după ce au auzit la radio că vor vedea color imaginile. Evident, nu s-a colorat ecranul, ci a dispărut imaginea. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net