Uite ce locuri de muncă există pentru români în ţările nordice

Având în vedere că spaniolii cer permise de muncă românilor, ţările nordice din Europa devin o soluţie de luat în considerare pentru cei care vor să emigreze, având în vedere că salariile sunt mai mari decât cele ale "căpşunarilor" spanioli sau ale muncitorilor în construcţii.

Una dintre cerinţele principale este însă cunoaşterea limbii engleze, un factori important dacă vrei să câştigi cel puţin 1500 de euro pe lună.

Astfel, potrivit Realitatea, în Norvegia se caută medici psihiatrii si radiologi pentru spitale, dar şi pentru clinici private. Salariul e de cel puţin 3.000 euro pe lună, însă poate ajunge şi la 10.000 de euro lunar. Orele suplimentare se plătesc, se oferă patru luni de concediu de educaţie profesională plătit la fiecare cinci ani şi 14 zile libere pe an pentru congrese, plătite de către spital, pe lângă salariul întreg.

Trebuie ca medicii să ştie bine limba engleză şi să aibă experienţă de cel puţin jumătate de an. Tot în Norvegia se mai caută muncitori în construcţii, asfaltări, menajeră, şofer sau mecanic auto.

Danemarca
este în căutare de specialişti IT, salariile fiind în jur de 7000 de euro pe lună pentru cei cu experienţă în posturile de conducere din acest domeniu. Se caută şi medici psihiatri, iar salariul e de cel puţin 5.000 euro lunar.

În Irlanda se caută rezidenţi şi specialişti pentru posturi în spitale de stat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1