Uite ce cuprinde dosarul de canonizare a lui Arsenie Boca!

Ultima actualizare:

    Au început procedurile pentru canonizarea lui Arsenie Boca
Au început procedurile pentru canonizarea lui Arsenie Boca

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au întâlnit la Mănăstirea Prislop pentru a pune în ordine documentele necesare pentru propunerea de canonizare a duhovnicului Arsenie Boca. Dosarul de canonizare este complex.

Mănăstirea Prislop a fost locul de întâlnire al reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române care lucrează la dosarul de canonizare al călugărului Arsenie Boca, scrie adevarul.ro.

Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfăşurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane, împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a cerceta viaţa, opera şi activitatea misionară şi duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.


    Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au întâlnit la Mănăstirea PrislopFOTO: adevarul.ro
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au întâlnit la Mănăstirea PrislopFOTO: adevarul.ro

Lucrările comisiei s-au avut drept scop sistematizarea teologico-ştiinţifică a scrierilor lui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum şi a diverselor publicaţii apărute de-a lungul timpului cu privire la viaţa şi activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta şi Prislop, au precizat reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei, scrie adevarul.ro.

Cine a fost Arsenie Boca

  • Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti.
  • A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.
  • Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor regimului comunist. A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea.
  • După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Totuşi, Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989.
  • Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România. Oamenii vin şi se roagă la mormântul acestuia, mulţi cu credinţa că pelerinajul le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.
image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net