Uite care sunt planurile Gabrielei Firea pentru 2018

Ultima actualizare:

    Calea de rulare a liniei 21 a RATB a fost separată de trafic și acest lucru a permis tramvaielor să respecte orarul de circulație
Calea de rulare a liniei 21 a RATB a fost separată de trafic și acest lucru a permis tramvaielor să respecte orarul de circulație

Investiții fără precedent în București în 2018. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea vrea să relanseze transportul în comun, să realizeze investiții în domeniul infrastructurii rutiere și în modernizarea rețelei de distribuție a energiei termice

Edilul vrea un”altfel”de transport în comun, prin creșterea calității serviciilor RATB, astfel încât din ce în ce mai mulți bucureșteni să apeleze la serviciile regiei în detrimentul mașinii proprii.

Vor fi reconfigurate, după modelul liniei 41(PiaȚa Presei-Bd Ghencea)și alte linii de tramvai pentru asigurarea priorității în circulație și atingerea unei viteze comerciale. Este vorba de liniile 1 (Romprin-Bd Banu Manta), 10(Romprim-Bd Banu Manta), 21(Piața Sf Gheorghe-Pasaj Colentina), 25(CFR Progresul-Depou Militari), 32(Depoul Alexandria-Piața Unirii) și 55(Piața Sf Vineri-Granitul). Vor fi montate garduri separatoare pentru prioritizarea circulației tramvaielor care vor deveni astfel ”metrou ușor”și vor putea să respecte orarul stabilit.

Și Firea nu se oprește aici.”În primul trimestru al acestui an, Primăria Municipiului București va lansa licitația pentru achiziționarea a 100 tramvaie, 100 troleibuze, 100 GNC - gaz natural comprimat, 100 autobuze electrice. Achiziția se va realiza etapizat,  vor fi realizate procedurile pentru un număr de 42 de astfel de autovehicule care au deja sistemul de alimentare funcțional, urmând ca celelalte 58 să fie achiziționate împreuna cu sistemele de alimentare necesare"a anunțat Gabriela Firea.

Gospodarul-șef al Capitalei a anunțat că tot în acest an vor fi demarate mai multe investiții în infrastructură printre care cele mai importante ar fi: extindere și supralărgire Șosea Prelungirea Ghencea-Domnești, Pasaj Doamna Ghica cu Colentina, Pasaj Petricani –București Nord, Pasaj Andronache - CF Bucuresti Constanta, lărgire și reabilitare  Pod CF Constanta. De asemenea, Gabriela Firea promite finalizarea proiectelor deja incepute: Pasajul Ciurel, lărgirea arterei Fabrica de Glucoza, terminarea parcării supraetajate din zona Cora Pantelimon, a Pasajului Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu.

”Vom demara reabilitarea rețelelor de termoficare din București: peste 200 de km de rețele urmând a fi realizate prin fonduri europene, iar alți 300 de km din fonduri proprii”a promis Gabriela Firea.

Primarul nu renunță nici la parcările subterane. În acest an vrea să concesioneze construcția celor din zonele: Edgar Quinet- 3 niveluri - 380 locuri; P-ta Dorobanti- 2 niveluri - 254 locuri, Gara de Nord – trei niveluri-867 locuri și în sfârșit în Piața Constitutiei, cu o capacitate de 988 locuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net