Uite când vor fi interzise în România ţigările mentolate!

Ultima actualizare:

    Din 20 mai, vor fi interzise țigările aromate și electronice
Din 20 mai, vor fi interzise țigările aromate și electronice

Adio, țigări subțiri cu arome de mentă, cireșe sau vanilie! Din 20 mai, se interzice fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun mentolate sau cu alte arome, în România. Este o directivă europeană, obligatorie.

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat de când vor fi interzise țigările aromate. Termenul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei UE (2014/40/) privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016, potrivit unui comunicat al MS.

Este vorba de reglemetarea europeană privind interzicerea ţigărilor mentolate şi a celor cu arome, precum şi avertismentele mai mari de pe pachetele produselor din tutun şi eliminarea posibilităţii de achiziţionare a ţigaretelor de pe Internet. Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în acest sens care mai prevede şi limite mult mai stricte şi în ceea ce priveşte comercializarea ţigărilor electronice sau a produselor de fumat din plante.

În 8 februarie, proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor instituţiilor implicate din România.

Actul normativ prevede limite mult mai stricte şi în ceea ce priveşte comercializarea ţigărilor electronice sau a produselor de fumat din plante.

„În acest sens, se interzice punerea pe piaţă a ţigărilor şi tutunului de rulat ce au o aromă caracteristică (adică au un miros sau un gust diferit de cel al tutunului, care este perceptibil în mod clar, care este determinat de un aditiv sau de o combinaţie de aditivi, incluzând neexhaustiv fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie, şi care este perceptibil înainte sau în timpul consumării produsului din tutun), sau care au arome în filtre, hârtie, ambalaj, capsule sau în orice caracteristică tehnică care permite modificarea mirosului sau a gustului produselor din tutun respective sau modificarea intensităţii arderii”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul ministerului.

În afara legii sunt scoase şi substanţele numite „aditivi speciali”, de genul vitaminelor, al taurinei sau al cofeinei.

Textul legii reglementează şi nivelul emisiilor per ţigară, astfel că cea mai mare valoare nu are voie să depăşească 10mg de gudron, 1mg de nicotină şi 10mg de monoxid de carbon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net